Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei si minsitrul Educatiei, Cristian Adomnitei, au declansat o ancheta cu privire la acest caz.

Un nou caz dramatic zguduie invatamintul romanesc dupa ce un adolescent s-a aruncat de la etaju
Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei si minsitrul Educatiei, Cristian Adomnitei, au declansat o ancheta cu privire la acest caz.

Un nou caz dramatic zguduie invatamintul romanesc dupa ce un adolescent s-a aruncat de la etajul 9 din dragoste pentru profesoara sa. Alin Georgian Miciu, 14 ani, este elev la Scoala 21 Minis, a fost gasit ieri dupa amiaza spinzurat in Parcul IOR din Bucuresti. Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei a fost sesizat de politisti de la Sectia 12, insa pina aseara nu se aflasera detalii cu privire la imprejurarile producerii incidentului.

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, s-a deplasat, la scurt timp de la producerea incidentului, la scoala unde invata elevul, pentru a discuta cu reprezentantii conducerii institutiei de invatamint despre situatia acestuia. Din ancheta realizata personal de ministrul Educatiei rezulta ca baiatul a lipsit trei zile de la scoala (inclusiv joi), acesta avind foarte multe absente. "Nu era un elev violent. El a fost pina in ianuarie in plasament la Scoala Generala numarul 1 din Voluntari. Parintii s-au despartit. In iarna, mama s-a recasatorit , iar tatal adoptiv tine foarte mult la baiat, astfel ca el i-a fost incredintat mamei", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Adomnitei. Mama si tatal adoptiv au luat copilul din Centrul de plasament si l-au inscris la Scoala 21, care era aproape de domiciliul lor.

Potrivit ministrului, miercuri, la ora 13.40, mama a fost la scoala pentru a-si cauta baiatul. "Nu stiu daca la ora aceea copilul era decedat sau nu, intrucit nu am primit rezultatul anchetei Politiei, dar miine dupa-amiaza, impreuna cu ministrul de Interne Cristian David vom face o declaratie de presa privind rezultatul investigatiei", a precizat Adomnitei. Din datele prezentate de conducerea scolii, se pare ca baiatul nu si-ar fi pus capat zilelor din vina unitatii de invatamint. "Diriginta a avut doua intilniri cu parintii, la care mama baiatului a fost prezenta. Avem o perioada neagra in educatie si de aceea as vrea sa stiu unde a gresit scoala si unde este vina parintilor. Pentru a evita astfel de tragedii, cred ca este nevoie sa punem la punct un program riguros de preventie, pe care noi, impreuna cu MIRA (Ministerul Internelor si Reformei Administrative - n.r.) il vom anunta", a conchis ministrul Educatiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.