Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti propune ca statul sa plateasca o parte din taxele de scolarizare de la gradinitele particulare pentru parintii care nu si-au mai putut inscrie copiii la gradinitele de stat, din cauza lipsei locurilor. „Promovam posibilitatea ca statul sa plateasca o parte din banii pentru taxele de la gradinitele particulare, printr-un program social, derulat prin Ministerul Muncii", a declarat ieri inspectorul scolar general Cristian Alexandrescu.

In Bucuresti exista un deficit de peste 10.000 de locuri, in anul scolar 2007-2008. Cristian Alexandrescu a mai propus doua solutii: extinderea pe orizontala sau pe verticala a spatiilor deja existente sau identificarea de spatii pe care sa se construiasca gradinite noi.

Cu toate acestea, criza nu se rezolva, deoarece, spune Alexandrescu, cea de-a doua solutie nu poate fi luata in calcul pentru ca Primaria Capitalei nu a pus la dispozitia inspectoratului spatii noi pe care sa fie ridicate constructii noi. "Vom incerca extinderea gradinitelor pe verticala sau pe orizontala, fie vom crea in curti spatii noi sau vom face mansardarea", a explicat Cristian Alexandrescu. Primarii de sector sustin ca incearca sa gaseasca spatii, dar ca noile gradinite vor fi construite abia anul viitor.