Statele Unite il vor propune pe Robert Zoellick, fostul reprezentant american pentru comert si fostul numar doi al Departamentului de Stat, pentru functia de presedinte al Bancii Mondiale, a anuntat un responsabil american, relateaza AFP, preluata de
Statele Unite il vor propune pe Robert Zoellick, fostul reprezentant american pentru comert si fostul numar doi al Departamentului de Stat, pentru functia de presedinte al Bancii Mondiale, a anuntat un responsabil american, relateaza AFP, preluata de NewsIn. Zoellick ii va urma in functie lui Paul Wolfowitz, constrans sa-si anunte plecarea la 17 mai, dupa sase saptamani de criza provocata de acuzatia de nepotism. Oficialul a spus ca procesul de cautare a unui inlocuitor a fost condus de secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, si ca el a comunicat periodic cu interlocutorii sai in acest proces. "Am primit reactii pozitive" de la tarile consultate", a adaugat sursa. "Avem incredere ca desemnarea lui Zoellick va fi acceptata", a subliniat oficialul. "Experienta sa si cariera indelungata in comertul international, finante si diplomatie il fac sa fie capabil sa se confrunte cu o astfel de provocare. El se bucura de increderea si respectul a numerosi responsabili din intreaga lume si este profund convins de misiunea de reducere a saraciei condusa de Banca Mondiala", a declarat oficialul. Zoellick, in prezent aflat in sectorul privat, este un adept al liberului schimb si si-a alternat parcursul intre diplomatie la cel mai inalt nivel si comert international.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.