Box
Obreja n-a fost informator al Securitatii
Acesta este verdictul CNSAS transmis ieri lui Rudel Obreja, presedintele FR de Box, membru in Comitetul Executiv al forului international, care solicitase, la 12 octombrie, studierea dosarului. CNSAS nu a gasit niciun dosar de urmarire pe numele lui intocmit de fosta Securitate. Obreja rememora ca, pe cand era boxer la Dinamo, i s-a solicitat o serie de note informative, dar nu a scris nimic care sa afecteze viata sau cariera cuiva. Era considerat un razvratit prin atitudinea sa, fugea de la lot, provoca scandaluri prin restaurante, motive pentru care i s-a interzis sa participe la competitii peste hotare intre 1985 si 1988. Un an mai tarziu i s-a permis sa mearga la un concurs in Turcia, la interventia vicepresedintelui federatiei, Tudor Stanica.

Atletism
Maraton pe Everest, demonstratie la Bucuresti
Am trait sa auzim si asta, un maraton organizat pe Everest, cu startul la o altitudine de 5.356 metri si sosirea la 3.446 metri deasupra nivelului marii. Cine putea castiga o asemenea competitie decat un nepalez numit Deepak Raj Rai, care a strabatut cei 42,195 km in 3 h 59 24", urmat de doi compatrioti, Dang Sherpa si Milan Rai. Vom auzi de ei si la un concurs desfasurat in conditii normale? Pana atunci vom fi conectati la concursul de sambata din localitatea portugheza Calamata, unde va evolua Angela Morosanu si la demonstratia internationala de saritura cu prajina din Piata Universitatii, programata in aceeasi zi, de la ora 18,00, cu participarea a opt cunoscuti atleti, printre care francezul Jean Galfione, medaliat olimpic, slovenul Jure Rovan, ungurul Vacze Janos sau romanul Tiberiu Agoston.

Rugby
Se apropie IRB Nations
Au mai ramas putine zile pana la debutul turneului IRB Nations de la Bucuresti, unde vor evolua reprezentativele Italiei, Argentinei, Georgiei, Namibiei, Romaniei si ale echipei sud-africane Emerging Springboks. Federatia informeaza ca s-au pus in vanzare biletele pentru meciurile de la 5, 10 si 16 iunie, care vor costa intre 5 si 10 lei la jocurile din prima zi, 7,5 si 15 la cele de-a doua zi, 10 si 20 din ultima zi. Romania va intalni in ordine Springboks, Italia si Namibia.

Tenis
Edina Gallovits continua la Roland Garros
Tanara tenismana Edina Gallovits a obtinut cea mai buna performanta a carierei - calificarea in turul al doilea la Roland Garros. Ea a beneficiat de abandonul rusoaicei Vasilisa Bardina la scorul de 6-0, 4-0. Urmatoarea adversara va fi numarul 15 ATP, Shahar Peer din Israel. Rusoaica Nadia Petrova, favorita 11, a fost eliminata de cehoaica Kveta Peschke in trei seturi, cu 6-0 in decisiv. Au parasit competitia si alti capi de serie la masculin - americanii Andy Roddick, favorit 3, James Blake, 8, chilianul Fernando Gonzalez, 5, cehul Dominik Hrbaty, 24, germanul Florian Mayer, 31, alaturi de cunoscutii Sebastien Grosjean, Fabrice Santoro, Robin Soderling.