Artista va cinta timp de 45 de minute in cadrul unei petreceri exclusiviste de cinci ore organizate de Orange si Universal Music.

La o saptamina dupa lansarea ultimului ei album, „Trip The Light Fantastic", Sophie Ellis Bextor va sustine un concert in Romania. Acesta va avea loc pe 1 iunie, la terasa Fratelli, de la ora 19.00, si este un eveniment din seria Music Party, organizat de Orange.

Sophie Ellis Bextor, una dintre cel mai bine cotate artiste pop din Anglia, si-a inceput cariera in 1997 ca membra a trupei indie The Audience. Colaborarea cu grupul a durat doar un an, dupa care Bextor a scos primul album solo, „My Red Lips".

Albumul a avut o ascensiune rapida in topurile britanice, clasindu-se pe locul doi. „Take Me Home", „Murder On The Dance Floor", „Get Over You" si „Music Gets The Best Of Me" au ajuns rapid hituri si i-au adus artistei mai multe discuri de platina. „Murder On The Dance Floor" a fost cea mai ascultata melodie a anului 2001. Incepind din 2002, Ellis Bextor a fost nominalizata trei ani la rind pentru „British Female Solo Artist". Un an mai tirziu, artista isi lansa al doilea album, „Shoot From The Hip", care, desi nu a avut succesul primului, a reusit sa ocupe pozitii onorabile in topuri.

Dupa o pauza de patru ani, in care a decis sa se dedice fiului ei si al lui Richard Jones, chitaristul trupei The Feeling, Ellis Bextor a revenit cu un nou album, „Trip The Light Fantastic". Printre artistii cu care a colaborat pentru acest ultim album se numara Fred Schneider de la The B-52, Richard Barone (fost membru al trupei The Bongos), Shelly Poole, Cathy Dennis si unul dintre membrii trupei The Audience", Kerin Smith. Albumul a fost scos pe piata pe 21 mai, iar lansarea a fost pregatita de doua single-uri, „Catch You" si „Me And My Imagination", care au patruns repede in topurile britanice. Artista, care mai nou abordeaza o imagine sofisticata de regina pop, si-a prezentat albumul ca fiind o invitatie pe ringul de dans. „Trip The Light Fantastic" a fost descris de critici drept o combinatie sofisticata de disco-pop cu accente electro.

Robert Ballantyne - „Popjournalism": "Ellis Bextor a compus Trip The Light Fantastic pentru ringul de dans. Vocea ei inconfundabila pastreaza un accent Brit manierat."