Telefonul PSP este deocamdata doar o intentie a celor de la Sony, care ar putea deveni insa realitate „in viitorul apropiat". Compania Sony ar putea adauga o functie de telefon mobil celebrei sale console PlayStation Portable (PSP) „in viitorul apropiat", a declarat recent Ken Kutaragi, Chief Operating Officer in cadrul Sony, citat de Bloomberg. Compania a anuntat, de asemenea, ca va creste productia lunara a PSP sale la un milion de unitati, datorita popularitatii in crestere a consolei.

Sony, al doilea producator de echipamente electronice din lume ca marime, a livrat 800.000 de unitati din PSP in Japonia de la lansarea sa din 12 decembrie 2006, a precizat Kutaragi. Acesta a refuzat sa spuna care este nivelul productiei actuale a Sony PSP, insa compania a dezvaluit la 5 ianuarie ca a livrat 510.000 de unitati pina la 31 decembrie.

Aparatul reprezinta prima lansare a Sony in lumea consolelor portabile pentru jocuri video, o piata care a fost dominata de Gameboy de la Nintendo. Aparatul poate functiona si ca player audio si video. Sony vrea sa vinda consola PSP in Europa si in Statele Unite incepind cu 31 martie.