Agentia pentru siguranta alimentara din Rusia a informat marti ca a impus sanctiuni temporare pentru importurile de carne de la anumiti producatori din Uniunea Europeana, din motive de securitate sanitara, potrivit RIA Novosti. Rosselkhoznadzor a dec
Agentia pentru siguranta alimentara din Rusia a informat marti ca a impus sanctiuni temporare pentru importurile de carne de la anumiti producatori din Uniunea Europeana, din motive de securitate sanitara, potrivit RIA Novosti. Rosselkhoznadzor a declarat ca salmonella a fost descoperita in 79 tone de carne de pui, provenite din Belgia si Germania, iar 140 tone de carne urmeaza sa fie retrimise in Uniunea Europeana.
"Absenta unor permise de import corespunzatoare, a unor certificate veterinare pentru produsele care merg in Rusia si neregulile constatate de Rosselkhoznadzor in privinta respectarii restrictiilor temporare pentru unii producatori, impuse din motive de risc sanitar, constituie principalele motive pentru aceste sanctiuni", a declarat agentia. Decizia vine in conditiile tensiunilor declansate de embargoul impus de Rusia asupra produselor poloneze din carne, decizie care a determinat Polonia sa blocheze demararea de negocieri pentru un nou acord de parteneriat cu Rusia. Insa Rusia sustine ca principala sa ingrijorare este cu privire la produsele de proasta calitate care vin prin Polonia din terte tari si a sugerat deschiderea pietei sale pentru unii producatori polonezi. Agentia a mai declarat ca va interzice si importurile de orez indian, susan si alune incepand cu 5 iunie. Initial, organismul restrictionase importurile din 1 mai.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.