Scandalul aminarii manifestarii antirasiste de la finala Cupei Romaniei va ajunge pe masa lui Platini.

Dupa ce, saptamina trecuta, organizatorii finalei Cupei Romaniei la fotbal au anulat in mod surprinzator o manifestare antirasista ce ar fi trebuit sa se desfasoare in deschiderea partidei dintre Rapid si Poli Timisoara, Fundatia Soros Romania si Alianta Civica a Romilor din Romania au anuntat ca vor sesiza UEFA pe acest subiect.

Reactia celor doua organizatii nonguvernamentale apare in contextul in care presa a scris faptul ca evenimentul ar fi fost scos din programul finalei la solicitarea presedintelui Traian Basescu, prezent la meci. Acesta ar fi dorit sa evite implicarea sa intr-o actiune antirasista, dupa ce in ziua referendumului catalogase o jurnalista de la Antena 1 „tiganca imputita". In plus, cele doua organizatii nonguvernamentale vor sa solicite Federatiei Romane de Fotbal si Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii explicatii pentru anularea manifestarii.

Organizatorii finalei Cupei Romaniei au schitat marti o explicatie pentru aminarea campaniei antirasism: o „eroare regretabila de comunicare", conform unei declaratii a directorului de relatii publice al Millenium Communications, Bogdan Theodor Olteanu.