Liderul Sindicatului "Nicolae Malaxa" din cadrul Uzinei, Constantin Dobre, s-a aratat multumit ca, dupa patru ani de la privatizare, instanta a facut dreptate, astfel ca cei peste 1.500 de salariati care au mai ramas din cei 6.000 (cati erau in momen
Liderul Sindicatului "Nicolae Malaxa" din cadrul Uzinei, Constantin Dobre, s-a aratat multumit ca, dupa patru ani de la privatizare, instanta a facut dreptate, astfel ca cei peste 1.500 de salariati care au mai ramas din cei 6.000 (cati erau in momentul privatizarii din martie 2003) isi pot primi salariile restante, circa 6 milioane de euro, iar statul roman va intra in posesia a 100 de milioane de euro. Potrivit Mediafax, liderul sindical este, insa, sceptic, in ceea ce priveste continuarea productiei de tevi la Republica, nefiind nimeni interesat de aceasta activitate. "Nu avem sperante ca se va continua productia de tevi, reprezentantii AVAS ne-au spus ca nu este nimeni interesat de aceasta activitate. Cei sapte investitori interesati de Republica vor sa contruiasca locuinte, supermarketuri", a precizat Dobre. In ceea ce-i priveste pe muncitorii ramasi, o parte din ei isi vor gasi un loc de munca la noii proprietari, indiferent de activitatea desfasurata, a mai spus Dobre. Lichidatorul urmeaza sa-l dea in judecata pe fostul patron rus, pentru a recupera prejudiciile aduse de acesta, respectiv tot ce a vandut de cand a preluat fabrica: halele de productie, instalatiile, uneltele, care insumeaza cateva milioane de dolari. Salariatii isi vor primi banii din vanzarile de active imediate, este de parere liderul sindical. Saptamana viitoare va avea loc Adunarea Generala a Creditorilor, pentru a fi definitivata strategia de vanzare a fabricii. "Trebuie sa vedem cum scoatem mai multi bani pe uzina. Ideal ar fi sa vindem in bloc, sau daca nu este posibil astfel, sa vindem pe module, dar sa incercam sa nu distrugem laminoarele", a afirmat Dobre.
Contractul de privatizare a uzinei Republica a fost anulat, acesta fiind cel de-al treilea, astfel ca statul a devenit din nou proprietar al societatii, Curtea de Apel Bucuresti dand castig de cauza sindicalistilor, care au intentat proces pentru recuperarea banilor, cladirilor si terenurilor instrainate de patronul rus. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.