Parlamentarii romani au cerut Ungariei, la Budapesta, sa adopte o decizie similara cu cea emisa de Parlamentul roman, care permite tuturor cetatenilor europeni sa lucreze in Romania, relateaza MTI. Presedintele delegatiei romane, Gheorghe Barbu, a de
Parlamentarii romani au cerut Ungariei, la Budapesta, sa adopte o decizie similara cu cea emisa de Parlamentul roman, care permite tuturor cetatenilor europeni sa lucreze in Romania, relateaza MTI. Presedintele delegatiei romane, Gheorghe Barbu, a declarat, in cadrul unei intrevederi comune dintre comisiile parlamentare pentru ocuparea fortei de munca din cele doua tari, ca nivelul salariilor din Romania se apropie de cel din Ungaria. In consecinta, cetatenii romani vor imigra in tari in care angajatorii ofera salarii mai mari, cum ar fi Spania, Franta, Italia si Germania.
El a adaugat ca circa doua milioane de cetateni romani lucrau in strainatate in momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007. Barbu a declarat ca Parlamentul roman a decis cu o saptamana inainte sa permita cetatenilor din toate statele membre sa se angajeze in Romania, fara restrictii, cerand Ungariei sa adopte o masura similara. Gabor Simon, presedintele comisiei ungare pentru ocuparea fortei de munca, a declarat ca Ungaria va ridica restrictiile pentru romani si pentru bulgari, dar in mod gradual.
El a precizat ca autoritatile vor lua masuri pentru extinderea numarului de profesii pentru care romanii pot obtine permis de munca in Ungaria. In prezent, doar 24 de procente dintre muncitorii romani care aplica pentru slujbe in Ungaria primesc in mod automat un permis de munca, a adaugat el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.