Premierul Tariceanu nu vrea sa plece de la Palatul Victoria si sa fie organizate alegeri anticipate. Mai mult, el a sustinut ca administratia trebuie sa stea "cu burta pe treaba" si nu sa se gandeasca la cine o veni la putere.  

Premierul Tariceanu nu vrea sa plece de la Palatul Victoria si sa fie organizate alegeri anticipate. Mai mult, el a sustinut ca administratia trebuie sa stea "cu burta pe treaba" si nu sa se gandeasca la cine o veni la putere.  


La o zi dupa ce presedintele Traian Basescu a cerut demisia Guvernului si organizarea de alegeri anticipate, premierul Calin Popescu Tariceanu s-a apucat de vizite prin institutiile publice, unde a si declarat ca nu intentioneaza sa isi dea demisia si ca vrea sa continue programul de guvernare. La Institutul National de Statistica, premierul a spus ca "rezultatele obtinute de doi ani de Romania, fie reusita aderarii la UE, fie rezultatele economice care plaseaza tara in randul celor mai performante state" sunt motivul pentru care "face eforturi" sa indeplineasca programul de guvernare.

BLOCAJ. Cu cateva ore inainte, intr-un discurs tinut la Academia de Stiite Agricole, care a implinit 80 de ani de la functionare, Tariceanu combatuse si ideea alegerilor anticipate, spunand ca acestea ar bloca functionarea institutiilor si absorbtia fondurilor europene. "Nu ne putem permite nici o intarziere, trebuie actionat cat mai repede. Orice blocaj la nivelul institutiilor statului determinat de dorinta unor oameni politici de a-si impune propria agenda, inclusiv organizarea de alegeri anticipate, se va reflecta asupra noastra, a tuturor. Castigul politic de moment al unor oameni politici este un pret mult prea mare pe care il vor plati toti romanii", a spus Tariceanu. Intrebat de presa, dupa discurs, cum s-ar produce acest blocaj, Tariceanu a spus ca in aceasta perioada toata administratia ar trebui "sa stea cu burta pe treaba, si nu sa viseze sau sa se ingrijoreze cine o sa vina la putere, cand o sa vina, cum o sa vina". El a precizat ca tara noastra se gaseste intr-o perioada favorabila evolutiei sale, intrucat, ca membru al UE, pe langa obligatiile asumate, Romania va beneficia in urmatorii sapte ani de fonduri de peste 31 de miliarde de euro, din care pentru dezvoltare rurala vor fi alocate 8,3 miliarde de euro, la care se adauga contributia romaneasca de peste 1,9 miliarde de euro. Premierul a refuzat insa sa faca vreun alt comentariu la adresa discursului tinut de Basescu in Parlament, pe motiv ca nu vrea sa declanseze alte conflicte.


Intalnire cu GeoanaPremierul Tariceanu a mai anuntat si ca se va intalni cu presedintele PSD, Mircea Geoana, precizand totodata ca data acestei intrevederi nu a fost inca stabilita. "O sa ne vedem, dar nu am stabilit cand", a spus Tariceanu, intrebat fiind despre faptul ca liderul PSD si-a declarat intentia de a avea o intrevedere cu premierul. Tariceanu nu a precizat insa daca intalnirea cu Geoana va fi una separata sau se vor vedea in cadrul consultarilor pe care premierul le va avea cu partidele pe tema datei alegerilor pentru Parlamentul European.
De altfel, in urma cu cateva zile, Tariceanu preciza ca aceasta va fi singura intalnire pe care o va avea cu Geoana. Tot ieri, premierul a precizat, la o reuniune cu prefectii organizata de Ministerul Internelor, ca singurul subiect de discutie cu celelalte partide va fi data alegerilor pentru PE, lasand sa se inteleaga ca nu va negocia o noua majoritate parlamentara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin