Liderul nationalei a fost ales de „Gazzetta dello Sport" cel mai bun jucator din Serie A, competitie care a dat campioana mondiala si cistigatoarea Ligii Campionilor.

Lider al echipei nationale, atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, pare sa traverseze cea mai buna perioada a carierei sale. Ieri, cotidianul italian „Gazzetta dello Sport" l-a desemnat pe Mutu drept cel mai bun jucator al sezonului recent incheiat in Peninsula. Decizia publicatiei italiene are la baza notele primite de roman in meciurile din Serie A, fostul dinamovist avind o medie a notelor de 6,58. In spatele lui Mutu s-a clasat mijlocasul lui Internazionale Milano, Dejan Stankovici, care a avut o medie de 6,55. Pe baza aceluiasi criteriu, „Gazzetta dello Sport" a intocmit o echipa ideala, al carei compartiment ofensiv este format din cuplul de la Fiorentina, Mutu - Luca Toni. Chiar daca nu face parte din cea mai buna garnitura a Italiei, capitanul nationalei, Cristi Chivu, este foarte iubit la AS Roma, desi este aproape de un transfer la Internazionale Milano. „Ar fi cu adevarat pacat sa fie destramat acest grup. Nu pot spune despre Chivu ca nu va pleca, dar pot afirma ca este extrem de legat de suporteri", a declarat despre roman mijlocasul lui AS Roma, Simone Perrotta.

Au mai ramas doua zile pina la primul meci din Slovenia, iar tricolorii condusi de Mutu si Chivu se pregatesc de zor pentru a cistiga cel putin patru puncte contra formatiei care ne-a oprit drumul spre turneul final al Cupei Mondiale din 2002. Pentru pregatirea partidei de la Celje, selectionerul Victor Piturca a alternat antrenamentele tactice cu programe de vizionare a jocurilor adversarilor. Astazi, tricolorii fac deplasarea in Slovenia, iar miine au programat antrenamentul oficial.

In perspectiva celui de-al doilea meci din compania Sloveniei, programat miercuri la Timisoara, continua nemultumirile privind preturile piperate ale biletelor. Marti au fost puse in vinzare tichetele la casele de la Stadionul „Dan Paltinisan", insa, pina in prezent, bataia se da pentru cele de la peluze, singurele mai accesibile. Suporterii considera ca aceste zone, unde un tichet costa 25 de lei, vor fi arhipline, in timp ce la tribuna I (200 de lei) sau tribuna a II-a (100 de lei) va bate vintul.

Romania este favorita la casele de pariuri in partida cu Slovenia. Britanicii de la William Hill acorda o cota de 3,50 pentru victoria gazdelor, 3,10 in caz ca partida de simbata se termina la egalitate si 2,00 pentru victoria tricolorilor. La cistigarea grupei G, in continuare favoriti sint olandezii, cu o cota de 1,28, Romania ocupa locul 2, cu o cota de 4,00, in timp ce bulgarii au o cota de 10,00 in cazul in care incheie campania de calificare la Euro 2008 pe prima pozitie. La Stanleybet, Slovenia are o cota de 3,25 pentru victorie, in timp ce tricolorii beneficiaza de o cota de 2,00. Si mai bine pozitionata este Romania pe gamebookers.com, cu o cota de 1,90, in timp ce slovenii au 3,75.