Microsoft va prezenta un nou model de computer plat, in forma unei masute de cafea, acest produs reprezentand un pas catre viziunea fondatorului Microsoft, Bill Gates, care doreste dispozitive de control mai naturale decat mouse-ul si tastatura. Microsoft Surface, care are un ecran de 30 de inci acoperit de o suprafata de plastic tare, permite clientilor sa atinga si sa miste obiectele de pe ecran pentru a realiza o gama larga de actiuni, de la pictura cu degetul sau jocuri pana la a face o comanda pentru alimente folosind un meniu virtual.
Cel mai mare producator de software din lume a declarat ca va produce singur acest dispozitiv, pe care il va vinde mai intai doar companiilor, urmand a introduce pe piata primele modele incepand cu luna noiembrie. Pretul acestui dispozitiv va fi intre 5.000 si 10.000 dolari, insa Microsoft planuieste sa reduca pretul in urmatorii 3 - 5 ani, pentru ca apoi sa propuna mai multe versiuni ale Microsoft Surface.
"Potentialul acestei interfete este imens", a declarat un analist al Directions on Microsoft, Matt Rosoff. "Din momentul in care poti instala diferite aplicatii pe acest dispozitiv, potentialul este practic nelimitat", a adaugat acesta. Microsoft Surface a recunoscut camera foto si a trimis imediat pozele stocate in memorie pe ecranul propriu, permitand persoanelor din jur sa le observe, sa le editeze, sa le mareasca sau sa le micsoreze prin simpla deschidere sau inchidere a degetelor.
Un client poate plasa telefonul propriu pe acest dispozitiv, care va recunoaste imediat parametrii telefonului si datele despre posesor, prezentand aceste informatii pe ecran.