Preotul paroh din comuna Copaceni (judetul Ilfov), Lica Lepadatu, a declarat, ieri, ca un fost preot ortodox, Ioan Preoteasa, care se recomanda ca "mitropolitul Ioan al Valahilor de pretutindeni", presedinte al unei asociatii religioase numite "Biser
Preotul paroh din comuna Copaceni (judetul Ilfov), Lica Lepadatu, a declarat, ieri, ca un fost preot ortodox, Ioan Preoteasa, care se recomanda ca "mitropolitul Ioan al Valahilor de pretutindeni", presedinte al unei asociatii religioase numite "Biserica Crestinilor Ortodocsi Traditionali a Valahilor de Pretutindeni", a inceput, fara autorizatie, construirea unui lacas de cult, in localitatea mentionata, despre care a spus ca va fi "o manastire cu un azil pentru batrani". Totodata, fostul preot a adus cativa "frati", despre care a spus ca sunt "preoti si calugari", pe care i-a "cazat" intr-un cort pe locul viitoarei manastiri. Ioan Preoteasa a explicat curiosilor din parohie ca structura din care face parte este "alta institutie, dar aceeasi credinta", invitandu-i sa participe la evenimentele pe care le va promova in calitate de "mitropolit".
Arhiepiscopia Bucurestilor a trimis autoritatilor locale din comuna Copaceni o adresa prin care cere date despre ridicarea, fara autorizatie de constructie, a unui "postament de beton si doi stalpi de fier-beton cu intentia declarata de a ridica pe acel amplasament o troita si ulterior un locas de cult". "Intrucat pentru edificarea de troite si biserici - locasuri de cult pentru nevoile religioase ale crestinilor ortodocsi -, singura autoritate bisericeasca abilitata sa faca demersuri la autoritatile publice este Arhiepiscopia Bucurestilor, prin Sectorul Economic-Tehnic, va rugam sa ne comunicati daca au fost identificate persoanele in cauza si ce masuri s-au luat in vederea sanctionarii acestora", se arata in adresa trimisa de Arhiepiscopie.
Autoritatile locale l-au somat pe constructor sa opreasca lucrarile, l-a anuntat pe prefectul judetului Ilfov, Nicolae Jecu, despre situatia creata, precum si reprezentantii Inspectiei de Stat in Constructii, care urmeaza sa vina la fata locului pentru a evalua situatia. "Certificat de urbanism nu am dat si nici nu voi da, pentru ca terenul se afla in extravilan", a precizat primarul Ion Radulescu. De asemenea, surse din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov au declarat ca, la postul de politie din comuna Copaceni, preotul Lica Lepadatu a depus o reclamatie privind ridicarea unei constructii ilegale in localitate, in acest sens politistii desfasurand o ancheta. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.