Creatorii a doua dintre cele mai importante companii de IT din lume, Bill Gates (Microsoft) si Steve Jobs (Apple), au participat impreuna, dupa multi ani, la o conferinta dedicata lumii digitale.


Ultima data au "impartit" o scena in
Creatorii a doua dintre cele mai importante companii de IT din lume, Bill Gates (Microsoft) si Steve Jobs (Apple), au participat impreuna, dupa multi ani, la o conferinta dedicata lumii digitale.


Ultima data au "impartit" o scena in 1997, cu ocazia MacWorld. Erau vremuri grele pentru Apple. Printr-o interventie via satelit, Bill Gates facea un anunt-soc pentru lumea IT: o investitie de 150 de milioane de dolari in compania Apple. Steve Jobs tocmai revenise la compania pe care o fondase si de la care a fost fortat sa plece in 1985.

"Ceea ce a facut Steve la Apple in ultimii ani este de-a dreptul fenomenal", a spus Bill Gates miercuri seara la cea de-a V-a editie a conferintei "All Things Digital", desfasurata la Carlsbad (California). La randu-i, Jobs a aratat ca "Bill a construit prima compania de software din lume. Bill s-a concentrat pe software inainte ca oricine altcineva s-o faca". Cam acesta a fost tonul in care s-a desfasurat discutia intre acesti doi oameni care au schimbat iremediabil mediul in care traim. Nu de putine ori, in mijlocul intrebarilor formulate de moderatori (Walt Mossberg si Kara Swisher), Gates si Jobs au rememorat din anii de inceput ai companiilor lor, de colaborarile dintre cele doua companii. "Modul in care el face lucrurile este absolut diferit. E magic", a spus Gates (http://d5.allthingsd.com). In timp ce Jobs a spus ca admira abilitatea companiei lui Gates de a colabora cu alte companii din IT, in contextul in care acest lucru a contat enorm pentru modul in care au evoluat Microsoft si Apple in anii a€™80.

VIITORUL. Intrebati fiind "Ce dispozitive vom purta cu noi peste cinci ani?", cei doi au formulat raspunsuri diferite. Cofondatorul Microsoft a vorbit despre un tablet si inca ceva "de buzunar". Presedintele Apple a aratat ca PC-urile se reinventeaza, desi periodic se vorbeste despre moartea computerului, si a remarcat explozia dispozitivelor "post-PC", spunand ca habar nu are ce aplicatii vor rula pe ele peste cinci ani. "Nu m-am gandit acum cinci ani ca am putea avea harti pe terminalele de buzunar. Iata ca acum avem." In ceea ce priveste viitorul sistemelor de operare si interfata utilizatorului, Gates a spus ca vom vedea multe progrese in ceea ce inseamna 3D si multitouch.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.