U" Cluj are o noua formula de actionariat, finul liderului PSD detinind 30% din noua structura, in timp ce Consiliul Local a ramas cu 15%.

Consiliul Local Cluj a cedat cea mai mare parte a actiunilor pe care le detine la U" Cluj, proaspat intrata in Liga I. A doua echipa clujeana care ajunge in Liga I era controlata pina acum de Consiliul Local, care avea 65% din actiuni. Dupa negocieri intre primarul Emil Boc si actionarii U", s-a stabilit o noua impartire a actiunilor. Astfel, Banca Transilvania va detine 30%, Ben&Ben - 30%, Oncos - 25%, iar CL Cluj pastreaza 15%. Transferul actiunilor se va face prin procedura majorarii de capital.

Bugetul preconizat pentru echipa clujeana in urmatorul sezon este de patru milioane de euro, din care un milion este asigurat pentru transferuri. In sedinta CL de saptamina viitoare, modificarile vor fi supuse votului consilierilor, iar potrivit estimarilor primarului Boc, nu exista pericolul ca proiectul sa nu treaca. Ma bucur ca lucrurile s-au miscat suficient de repede pentru a ne pregati de sezonul urmator asa cum trebuie", a subliniat ieri presedintele Consiliului de Administratie al U", Lucian Danciu. El a recunoscut ca, pina pe 15 iulie, conducerea echipei trebuie sa indeplineasca o lista minima de cereri privind Stadionul Ion Moina" din Cluj, astfel incit echipa sa poata evolua pe acesta.

Actionarii U" sint companii locale: Banca Transilvania, un brand al Clujului, a fost infiintata acum 13 ani, avindu-l presedinte, in prezent, pe Horia Ciorcila. Ben&Ben, singurul care isi aratase intentia de a cumpara pachetul majoritar la U", are cinci actionari, intre care Ioan Bene, care detine 90% si administreaza compania. Bene este finul vicepresedintelui PSD Ioan Rus, iar printre principalii furnizori ai firmei sale de constructii se numara si RMB Inter Auto, dealer auto apartinind liderului PSD. Oncos detine un lant de magazine alimentare, avind drept obiect de activitate comertul cu produse alimentare, dar si cresterea pasarilor si procesarea carnii de pasare.