Primaria Capitalei este dispusa sa cheltuiasca pana la 100 milioane euro pentru achizitia de locuinte sociale. "Primaria Capitalei ar putea aloca pana la 100 de milioane de euro pentru achizitia de locuinte sociale, daca bugetul alocat in acest sens
Primaria Capitalei este dispusa sa cheltuiasca pana la 100 milioane euro pentru achizitia de locuinte sociale. "Primaria Capitalei ar putea aloca pana la 100 de milioane de euro pentru achizitia de locuinte sociale, daca bugetul alocat in acest sens va fi rectificat sau vor fi contractate imprumuturi", a declarat ieri, citat de Mediafax, Vladimir Sommer, director de cabinet al primarului Adriean Videanu.
Municipalitatea a prevazut in bugetul pentru acest an suma de 40 de milioane lei, dar exista posibilitatea majorarii, a mai spus Sommer, la un seminar pe teme imobiliare.
In acest an vor fi cumparate in prima faza 2.000 de apartamente, administratia locala purtand, in prezent, negocieri pentru 186, a mentionat Sommer. Necesarul total de apartamente sociale este de 5.000.
Oficialul Primariei a mentionat ca se negociaza cu dezvoltatorii preturi mai mici, de pana la 1.050 euro pe metru patrat fara TVA, avand in vedere numarul mare de locuinte cumparate, sub preturile din asa-numitele "cartiere-dormitor" ale Bucurestiului, de 1.250-1.400 euro/mp.
Cateva sute de locuinte din cele cumparate in acest an vor fi atribuite celor evacuati din zona centrului istoric, iar 200-250 persoanelor ale caror cladiri sunt consolidate si familiilor dezavantajate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.