Dezvoltatorul imobiliar Hochtief Project Development, care face parte din grupul german de constructii Hochtief, va deschide pe 1 iunie o filiala in Bucuresti. Filiala, care se numeste Hochtief Development Romania, va fi specializata in dezvoltarea de proiecte imobiliare pe segmentele cladirilor de birouri, retail si hoteluri, a anuntat compania germana intr-un comunicat preluat de Mediafax. Activitatile Hochtief Development Romania, dupa cum se precizeaza in comunicatul dezvoltatorului german, vor fi derulate in Bucuresti si in zonele din apropierea Capitalei. Firma deschisa in Romania va fi condusa de directorul general al Hochtief Development Austria, Georg Hellwig.
Prin infiintarea celei de-a cincea sucursale in strainatate, dupa cele din Varsovia, Praga, Budapesta si Viena, Hochtief isi consolideaza pozitia in Europa Centrala si de Est.
Detinand 47.000 de angajati si inregistrand vanzari de 15,51 miliarde de euro in anul fiscal 2006, Hochtief este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii pentru sectorul de constructii, si este prezent, la nivel mondial, pe principalele piete.
Hochtief Project Development a fost infiintata in 1991 si dezvolta, implementeaza si comercializeaza proiecte imobiliare in Germania, dar si pe alte piete - Austria, Cehia, Ungaria, si, recent, Romania.