O saptamana cu preparate culinare, bauturi si muzica specifice Frantei, Germaniei, Italiei, Ungariei, Spaniei, Greciei si Romaniei. Adevarate festinuri ce au scos in evidenta talente si traditii europene.

La sfarsitul lunii mai, la restaurantele Continental din Arad, Oradea, Sibiu, Suceava,Targu-Mures si Turnu-Severin a avut loc un festival culinar european. In ce consta aceasta manifestare? Primul lant hotelier romanesc si-a creat de-a lungul anilor un calendar propriu de evenimente: concursuri gastronomice, festivaluri, intalniri si simpozioane despre traditia ospitalitatii la noi si alte manifestari de acest gen. Festivalul culinar european incearca sa prezinte, asa cum au mentionat organizatorii, "o Europa in farfurie, cu gusturile, aromele si ritmurile ei...". In decursul acestei saptamani au fost expuse preparate specifice din Franta, Italia, Germania, Ungaria, Spania, Grecia.

MENIU. Pentru inceput, oaspetii, dar si vizitatorii s-au putut delecta cu aperitive: bruschette, chorizo, caponatta, weisswurst cu mustar dulce, icre Tarama, pretzels, Quiche Lorraine, la care se adauga salatele, dar si cateva gustari romanesti. Ca doar suntem si noi in Europa! Suntem europeni! Ospatul a continuat cu Minestrone, supa de ceapa, dolmades, paella, fricasse de pui, Bogracs Gulas, ciolan la cuptor, tochitura, plachie de crap...

Pentru "indulcire", oaspetii au fost rasfatati cu Tiramisu, tarte Tatin, galusti Somloi, pere in vin rosu, baclava greceasca si, bineinteles, papanasi. Iar diversitatea licorilor care ajuta la digestia acestui festin a fost pe masura: un uzo grecesc, o halba cu bere nemteasca, un pahar cu vin frantuzesc, o carafa cu sangria sau, de ce nu, un toi cu palinca sau tuica. Si cum orice petrecere este insotita de muzica, nu au lipsit ceardasurile unguresti, ritmurile de sirtachi si flamenco, cantonetele, horele si sarbele.