Democratii nu au participat la dezbaterile din Comisia parlamentara pentru Codul Electoral. "Din nefericire, la dezbaterile de marti, reprezentantii PD au lipsit. Absenta fizica nu este un lucru care sa puna probleme, poate erau ocupati cu redactarea
Democratii nu au participat la dezbaterile din Comisia parlamentara pentru Codul Electoral. "Din nefericire, la dezbaterile de marti, reprezentantii PD au lipsit. Absenta fizica nu este un lucru care sa puna probleme, poate erau ocupati cu redactarea motiunii de cenzura, insa nu am primit niciun fel de observatii scrise si nu am avut niciun fel de contact cu vreun reprezentant al PD. Speram ca, in continuare, PD isi asuma un proiect de lege cu privire la introducerea votului uninominal", a declarat presedintele comisiei, liberalul Mihai Voicu. Acesta a adaugat ca democratii au absentat de la sedinta in conditiile in care grupul initial de lucru a fost marit prin invitarea la discutii a unor reprezentanti din partea Autoritatii Electorale Permanente si Institutului National de Statistica. Vicepresedintele PNL vede in dezinteresul PD o confirmare a "semnelor de intrebare" care planeaza asupra sinceritatii liderilor democrati fata de sustinerea introducerii votului uninominal. "Probabil ca reprezentantii PD au optat ferm pentru alegerile anticipate si, in concluzie, proiectul de schimbare a modalitatii de vot nu mai este interesant pentru PD. Speram ca vom reusi sa elaboram un proiect de lege care sa fie asumat si de PD", a conchis Voicu. Acesta nu este singurul liberal care ataca PD-ul pe tema votului uninominal. Dupa consultarile de la Cotroceni, secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a afirmat ca doleantele exprimate de Emil Boc - introducerea votului uninominal si organizarea de alegeri anticipate - se exclud reciproc deoarece schimbarea sistemului de alegere a Parlamentului este un proces de durata care cere cel putin un an de zile. Desi PD este parte a acordului cu PSD si PNL privind promovarea unei legi a votului uninominal, Motreanu considera ca PD nu doreste acest lucru pentru ca nu ar mai putea sa promoveze in Parlament "yesmenii" de care are nevoie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.