Potrivit unui comunicat al Directiei Juridice a Primariei sectorului 2, citat de Mediafax, Autoritatea Tutelara a verificat listele de judecata din luna mai pentru a identifica eventualul dosar de pe rolul Judecatoriei, constatand ca s-a aflat in cur
Potrivit unui comunicat al Directiei Juridice a Primariei sectorului 2, citat de Mediafax, Autoritatea Tutelara a verificat listele de judecata din luna mai pentru a identifica eventualul dosar de pe rolul Judecatoriei, constatand ca s-a aflat in curs de solutionare dosarul ce-i avea ca parti pe reclamanta Omar Adela si parati Omar Hayssam si Primaria sectorului 2 - Serviciul Autoritate Tutelara. In 10 mai, Judecatoria sectorului 2 a admis cererea Adelei Omar de a pleca cu cei sapte copii minori in Siria, dar sentinta poate fi atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti. "Intrucat in data de 10 mai instanta de judecata s-a pronuntat deja in sensul admiterii actiunii, institutia noastra a promovat in termen legal apel impotriva sentintei civile, care pana la data prezentei nu a fost comunicata Primariei Sectorului 2. Din datele furnizate de la Serviciul Arhiva al Judecatoriei Sectorului 2 rezulta ca dosarul se afla la judecator, in vederea redactarii hotararii judecatoresti, iar termenul de promovare a apelului este de 15 zile de la data comunicarii", se arata in comunicatul Directiei Juridice a Primariei sectorului 2.
Mai multe tentative
In decembrie anul trecut, Adela Omar a incercat sa plece cu copiii din tara, insa a fost intoarsa la granita, pe motiv ca procura trimisa de Omar Hayssam pentru a-si putea lua copiii cu ea nu era legala. Adela Omar le-a prezentat politistilor de frontiera declaratii notariale prin care tatal isi exprima acordul ca minorii sa calatoreasca in strainatate, date in fata unui notar de pe teritoriul Republicii Liban, avand aplicata o stampila apartinand reprezentantei diplomatice a Romaniei la Beirut. O alta incercare a familiei lui Omar Hayssam de a pleca din tara a fost in luna august 2006, cand autoritatile de pe Aeroportul International "Henri Coanda" i-au oprit la iesirea din tara pe cei doi copii mai mari ai lui Hayssam, pentru ca declaratiile notariale prezentate nu erau in regula. Omul de afaceri de origine siriana, Omar Hayssam, judecat in mai multe dosare pentru infractiuni economice, dar si pentru acte de terorism in legatura cu rapirea a trei jurnalisti romani in Irak, este dat in urmarire internationala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.