Un nou tratament injectabil, care in prezent este in faza de testare pe subiecti umani, capabil sa imbunatateasca capacitatea de functionare a inimii si calitatea vietii pacientilor cu maladii cardiace, a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori aus
Un nou tratament injectabil, care in prezent este in faza de testare pe subiecti umani, capabil sa imbunatateasca capacitatea de functionare a inimii si calitatea vietii pacientilor cu maladii cardiace, a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori australieni, informeaza dailymail.co.uk.
In prezent, maladia cardiaca ce afecteaza vasele de sange de langa inima se situeaza pe primul loc in topul bolilor mortale din Marea Britanie, ucigand anual aproximativ 110.000 de oameni.
Daca testele se vor incheia cu succes, noul tratament revolutionar ar putea ajunge la pacientii cu maladii cardiace in aproximativ trei ani.
Cercetarile, realizate de specialistii de la Institutul cardiologic Victor Chang, asociat Universitatii din South Wales, Australia, implica crearea de noi vase de sange din celule-susa, care pot inlocui celulele sangvine afectate, imbunatatind astfel capacitatea de functionare a inimii. Cercetatorii au injectat pacientilor o doza de hormoni G-SCF pentru a stimula eliberarea de celule-susa, capabile sa se diferentieze in celule specializate.
Aceste celule-susa formeaza noi vase de sange care vor contribui la cresterea fluxului sangvin spre inima, reducand nivelul de durere si permitand pacientilor sa respire mai usor. Pana acum, 20 de pacienti au testat noul tratament si aproape toti au remarcat o imbunatatire a starii lor de sanatate. Pacientii au putut reduce dozele de medicamente traditionale pe care le luau de multa vreme.
Profesorul Bob Graham, directorul executiv al institutului, s-a aratat extrem de incantat de rezultatele pozitive obtinute, adaugand ca acestea sunt cu atat mai remarcabile cu cat o parte din pacienti au suferit inainte de acest tratament mai multe operatii chirurgicale si primeau doze maxime din medicamentele traditionale.
Urmatoarea etapa a testelor va implica 40 de pacienti, care vor fi monitorizati timp de trei luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.