Senatorul PSD a precizat ca parlamentarii Comisiei au convenit sa initieze o serie de "ultime discutii" cu reprezentantii institutiilor cu atributii si responsabilitati in domeniul interceptarilor. "Am primit si o invitatie din partea Parchetului Gen
Senatorul PSD a precizat ca parlamentarii Comisiei au convenit sa initieze o serie de "ultime discutii" cu reprezentantii institutiilor cu atributii si responsabilitati in domeniul interceptarilor. "Am primit si o invitatie din partea Parchetului General. Conducatorii acestei institutii, ai Ministerului Public, sunt dispusi sa aiba un dialog cu noi. Este in regula, o sa onoram aceasta invitatie. Vom merge noi la sediul Parchetului pentru a avea o discutie clarificatoare in legatura cu elementele care reprezina chestiunile de baza in indeplinirea si exercitarea mandatului nostru", a explicat Diaconescu, citat de Mediafax, adaugand ca parlamentarii se vor deplasa la sediul Parchetului General, pentru ca procurorii "considera ca, din punctul de vedere al protectiei drepturilor si libertatilor autoritatii judecatoresti, ar fi mai util ca Parlamentul sa se deplaseze la o astfel de institutie".
Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat, in 24 mai, ca procurorii nu pot fi citati si obligati sa se prezinte in calitate de martori in fata comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constitutionale, fac parte din autoritatea judecatoreasca. CSM a invocat decizii ale Curtii Constitutionale referitoare la neconstitutionalitatea convocarii judecatorilor in fata comisiilor parlamentare. In mod exceptional, procurorii pot participa in calitate de invitati la Comisiile parlamentare, atunci cand este necesara lamurirea unor aspecte de natura tehnica sau pentru clarificarea unor informatii de interes public. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.