Seri romanesti la Bonn
Nicolas Simion Trio va concerta in iunie, la Bonn, in cadrul Festivalului "Jazz am Rhein", ce cuprinde mai multe manifestari menite sa prezinte arta Romaniei si Bulgariei, tarile nou intrate in UE. Festivalul, infiintat in 2002, se desfasora in perioada 13-17 iunie la Bonn. Sub titlul "Partener in Europa" vor avea loc mai multe manifestari menite sa prezinte, in landul Nordrhein Westfalen, arta si cultura Romaniei si Bulgariei, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) "Titu Maiorescu" din Berlin. Pe 13 iunie, este pregatit programul "Romanian Landscapes", in cadrul caruia vor canta Nicolas Simion Trio: Sorin Romanescu - chitara (Bucuresti), Nicolas Simion - saxofon (Koln) si Giani Lincan - tambal (Haga). Pe 14 iunie, in cadrul "Romanian dixie", Nicolas Simion va sustine un recital impreuna cu invitatii sai: Sorin Romanescu, Florian Weber, Martin Gjakonovschi si Alan Jones (Koln, Berlin). ICR Berlin sustine cele doua "seri romanesti" din cadrul festivalului. (M.A.)
Flamenco la Metropolis
Intre 4 si 10 iunie, la Teatrul Metropolis din Bucuresti va avea loc o sesiune de ateliere de flamenco sustinute de Monica Cano si Ivan Gongora, doua personalitati ale coregrafiei si dansului flamenco. La sfarsitul celor sapte zile de curs intensiv, va avea loc un spectacol sustinut de cursanti. "Scopul final al acestui atelier este ca la sfarsitul saptamanii sa putem prezenta un spectacol in care toti sa vibram dansand flamenco", declarau mentorii acestui curs, a caror experienta pedagogica este foarte bogata, cei doi fiind constanti colaboratori ai institutelor Cervantes din Chicago si Casablanca. Inscrierile au loc pana la data de 1 iunie, costul pentru un cursant activ fiind de 500 RON, iar locurile pentru acestia fiind limitate la 20 (cifra maxima admisa de cei doi coregrafi pentru o eficienta reala a insusirii corecte a tehnicilor cuprinse in programul cursurilor). Restul locurilor sunt rezervate spectatorilor. (D.C.)
Obsesia Dobrogei
Galeria Senso si Fundatia Fildas Art organizeaza astazi, la ora 18.30, vernisajul expozitiei de grup, intitulata "Obsesia Dobrogei" si semnata de artisti plastici ai Filialei UAP-Constanta. Gruparea prezentata ofera un contact cu starea creatiei plastice in cea mai estica zona din sud-estul Uniunii Europene. Expozitia va ramane deschisa pana pe 30 iunie. (D.C.)