Vodafone Group Plc. a raportat un nivel al dividendelor si al castigurilor anuale pe actiune apropiate de plafonul superior al estimarilor initiale, insa a avertizat ca se asteapta ca piata sa ramana foarte dura, mai ales in Europa, relateaza Reuters
Vodafone Group Plc. a raportat un nivel al dividendelor si al castigurilor anuale pe actiune apropiate de plafonul superior al estimarilor initiale, insa a avertizat ca se asteapta ca piata sa ramana foarte dura, mai ales in Europa, relateaza Reuters, preluata de Mediafax. Grupul Vodafone, care este cel mai mare operator de telefonie mobila din lume in afara Chinei, a declarat ca nivelul castigurilor inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a crescut pana la 11,960 miliarde lire sterline (23,72 miliarde dolari), veniturile fiind de 31,1 miliarde lire sterline, cu putin sub estimarile analistilor, care mizau pe un nivel al EBITDA de 12,130 miliarde lire si venituri de 31,385 miliarde lire. Insa castigurile ajustate pe actiune au crescut cu 11,4%, pana la 11,26 pence, iar Vodafone a majorat dividendul platit cu 11,4%, pana la 6,76 pence pe actiune. "Ne asteptam ca mediul in care ne desfasuram activitatea sa ramana dur in Europa in anul ce va urma", a declarat directorul executiv Vodafone, Arun Sarin, in comunicatul in care erau prezentate rezultatele financiare. Vodafone a precizat ca pentru anul fiscal curent se asteapta la venituri intre 33,3 - 34,1 miliarde lire sterline, iar profitul operational ajustat urmeaza a se incadra intre 9,3 si 9,8 miliarde lire sterline. Actiunile Vodafone, care se tranzactionau la un pret relativ redus in cursul saptamanii trecute, s-au apreciat dupa anuntul legat de preluarea grupului de echipament wireless Alltel de catre un fond privat de investitii, pentru suma de 25 miliarde dolari. Vodafone Romania a inregistrat, in anul financiar incheiat la 31 martie, venituri totale de 1,369 miliarde dolari (1,062 miliarde euro), in crestere cu 28% fata de anul trecut, iar numarul total de clienti a depasit 7,95 milioane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.