Ministerul Economiei si Finantelor intentioneaza sa lanseze, in luna iunie, certificate de trezorerie si obligatiuni de stat de tip benchmark in suma de 400 milioane de lei, mult sub valoarea anuntata pentru luna mai (1,4 miliarde lei), prima licitat
Ministerul Economiei si Finantelor intentioneaza sa lanseze, in luna iunie, certificate de trezorerie si obligatiuni de stat de tip benchmark in suma de 400 milioane de lei, mult sub valoarea anuntata pentru luna mai (1,4 miliarde lei), prima licitatie urmand sa fie organizata in 7 iunie. Vor avea loc in total patru licitatii, doua cu obligatiuni, in valoare de 200 milioane de lei, si doua pentru certificate de trezorerie, tot in suma totala de 200 milioane de lei, potrivit unui ordin al MEF. Licitatiile cu obligatiuni, programate pentru 7 si 21 iunie, sunt in suma de 100 milioane de lei fiecare. Obligatiunile din 7 iunie au scadenta in iunie 2017, iar maturitatea obligatiunilor pentru care va fi organizata licitatie in 21 iunie este 25 octombrie 2010. Valoarea nominala este de 10.000 de lei. Rata cuponului este de 6,75%, si, respectiv, 6%. In 13 si 27 iunie, vor fi realizate si doua licitatii de certificate de trezorerie, in valoare de 100 milioane de lei fiecare. Maturitatea certificatelor de trezorerie este de un an, iar valoarea nominala a unui titlu a fost fixata la 10.000 lei. Pentru trimestrul al doilea a fost anuntat un volum indicativ al emisiunilor de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat de tip benchmark in suma de cinci miliarde de lei. In data de 5 aprilie au fost vandute titluri de stat cu scadenta la cinci ani in valoare de un miliard de lei, cu o treime mai putin decat suma anuntata initial, de 1,5 miliarde de lei, randamentul mediu fiind de 7,21% pe an, iar in 11 aprilie au fost vandute certificate de trezorerie cu scadenta la un an in valoare de 422,2 milioane de lei, la un randament mediu de 7,23%, suma reprezentand 28,1% din valoarea programata, de 1,5 miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.