Fumatul va fi interzis in toate locurile publice. Insa pana la interdictia totala, acest viciu va fi permis doar in spatii special amenajate.

De la 1 iulie va fi lansata o ampla campanie antifumat, a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nic
Fumatul va fi interzis in toate locurile publice. Insa pana la interdictia totala, acest viciu va fi permis doar in spatii special amenajate.

De la 1 iulie va fi lansata o ampla campanie antifumat, a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. "Ministerul considera ca fumatul trebuie interzis  in toate spatiile publice si in locurile de munca inchise, dar cu acordarea unei perioade de tranzitie - de cinci ani - in care sa fie permisa existenta spatiilor pentru fumat, separate si ventilate in zonele semirezidentiale, baruri si cluburi", a declarat Nicolaescu.

Potrivit datelor furnizate de Centrul de consiliere pentru renuntarea la fumat, 82,2% dintre cei care au completat chestionarul pus la dispozitie pe site-ul Ministerului Sanatatii sustin ca fumatul ar trebui interzis in toate spatiile publice inchise. 76,7% vor ca fumatul sa fie interzis chiar de la 1 iulie 2008.

In perioada 30-31 mai, ministrii Sanatatii din tarile comunitare se reunesc la Bruxelles. La aceasta reuniune, ministrul Nicolaescu va propune interzicerea acestui viciu cu aplicare de la 1 iulie 2008.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.