De ce nu avem un Nobel pentru Literatura? Ce scriitor roman l-ar putea cistiga astazi? Cotidianul va propune citeva raspunsuri si va invita la vot pe Cotidianul.ro si la BookFest.

Nobelul literar provoaca discutii aprinse in fiecare an pe scena culturala romaneasca. Complexul absentei unei asemenea distinctii de pe blazonul patriotic autohton se consuma atit in cadrul restrins al elitelor, cit si in cel mult mai generos al maselor.

Anul acesta, inainte de sosirea momentului critic al controversei Nobelului, Cotidianul propune o dezbatere in planul actualitatii: nu despre scriitorii romani care ar fi meritat un Nobel si nu l-au primit, ci despre aceia care l-ar merita si l-ar putea cistiga astazi. Pe linga informatiile pe care cititorii nostri le vor putea descoperi in paginile ziarului, in perioada Tirgului de carte BookFest, scriitorii vor fi supusi unui test de popularitate in rindul cititorilor, care isi vor putea exprima optiunea pentru posibila nominalizare a anumitor autori, putind propune, totodata, si alte nume.