Procurorii austrieci cerceteaza o serie de tranzactii financiare in valoare de cateva sute de milioane efectuate intre Raiffeisen Zentralbank si banca moscovita Diskont Bank, relateaza Finacial Times in editia electronica, precizand ca s-a pus, deja,
Procurorii austrieci cerceteaza o serie de tranzactii financiare in valoare de cateva sute de milioane efectuate intre Raiffeisen Zentralbank si banca moscovita Diskont Bank, relateaza Finacial Times in editia electronica, precizand ca s-a pus, deja, sechestru pe cele patru milioane de dolari aflate intr-un cont al bancii austriece Raiffeisen.
Ancheta a demarat in urma unor informatii potrivit carora tranzactiile ar fi fost efectuate prin intermediul mai multor conturi deschise la Diskont Bank cu doua zile inainte ca Andrei Kozlov, viceguvernatorul Bancii Centrale, sa retraga licenta acestei institutii din cauza suspiciunii de spalare de bani.
Ministrul rus de Finante, Aleksei Kudrin, a afirmat, citat de aceeasi sursa, ca este foarte posibil ca decizia lui Kozlov sa fi fost unul dintre motivele asasinarii acestuia in luna septembrie a anului trecut. La cateva zile dupa asasinarea lui Kozlov, ministrul a declarat presei ca Diskont Bank a transferat mai multe sume chiar si dupa ce autoritatile i-au revocat licenta si au pus sechestru pe conturile acesteia.
Cu toate acestea, intr-un raport oficial care vizeaza infractiunile de spalare de bani din Austria, Ministerul de Interne pune sub semnul intrebarii aceasta ipoteza, sustinand ca nu este exclus ca in spatele asasinarii lui Kozlov sa se afle "coruptia oficiala".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.