Miza scandalului din Policlinica 10 este un teren de 3 milioane de euro, sustin reprezentanti ai angajatilor acestei unitati medicale.Serban Radulescu, in mijlocul unui
scandal de 3 milioane de euro Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor „Pro lex", la care s-au afiliat cadrele medicale din Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu si Medicina Preventiva (cunoscut ca Policlinica 10), a protestat ieri fata de emiterea Ordonantei de Urgenta 17/2007, prin care Policlinica 10 a trecut din subordinea Ministerului Apararii in cea a Academiei Romane. „Pro lex" sustine ca OUG 17/2007 a fost adoptata „cu incalcarea Constitutiei Romaniei si eludarea atributiilor Parlamentului, special pentru Serban Radulescu, medicul personal al ministrului Tariceanu si director al policlinicii". „Pro lex" mai semnaleaza ca s-a schimbat si dreptul de administrare asupra imobilelor, in conditiile in care exista un litigiu in instanta. Iar scopul acestei actiuni este privatizarea policlinicii, pentru ca mai apoi cladirea sa fie darimata, pe locul ei urmind sa fie ridicat un hotel. „Tariceanu si medicul personal (n.red. – Radulescu) vor sa contruiasca acolo un hotel. Terenul nu ar fi inregistrat in acte si costa in jur de trei milioane de euro", spune Cornel Bloju, liderul de sindicat al medicilor.

Serban Radulescu recunoaste ca miza conflictului este terenul, dar sustine ca este vorba de interse ale unor membri PD. Acestia ar dori sa obtina cele 4,5 hectare ale Depoului RATB Victoria, situate in spatele Policlinicii 10, pentru a construi un hotel si un mall. Terenul are o iesire de 7-8 metri, spre strada Mexic, iar achizitionarea Policlinii 10 i-ar oferi investitiei de pe locul depoului o deschidere de 100 m la strada.