Aproape toate locurile din gradinitele bucurestene sint ocupate, desi, oficial, inscrierile incep pe 1 iunie. 9.000 de copii vor ramine pe dinafara.

Parintii isi pot inscrie copiii la gradinitele de stat in perioada 1 - 15 iunie, dar Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) estimeaza ca vor fi in jur de 34.000 de cereri pentru cele 25.000 de locuri existente in Capitala. Astfel, aproximativ 9.000 de copii vor ramine fara loc, chiar daca Guvernul a alocat bani pentru extinderea spatiului mai multor gradinite. „Avem bani pentru extinderea spatiului a 41 de gradinite din Capitala, insa nu stiu cite vor fi gata pina la 1 septembrie, pentru ca finalizarea gradinitelor depinde de Consiliile Locale", a declarat inspectorul general Cristian Alexandrescu. In opinia acestuia este „imposibil" ca toate gradinitele sa fie gata pina in toamna.

In sectorul 2, autoritatile s-au miscat mai repede decit in alte parti. Cristian Alexandrescu a precizat ca primaria a intocmit studiile de fezabilitate si proiectele necesare construirii de gradinite din fonduri proprii, astfel incit in momentul in care sosesc banii de la Guvern sa poata fi incepute lucrarile propriu-zise. Primaria Sectorului 3 promite ca gradinitele vor fi gata pina pe 31 decembrie, adica cu aproximativ patru luni mai tirziu dupa inceperea anului scolar. Inspectorul general Cristian Alexandrescu va avea astazi o intilnire cu reprezentantii prefecturii, dupa care promite ca va veni cu date concrete despre situatie locurilor din gradinite.

Asa cum se intimpla in fiecare an, desi inscrierile incep pe 1 iunie, la multe gradinite din Bucuresti deja nu mai sint locuri, se pling parintii. Reinscrierea copiilor in gradinite se face in perioada 2 - 31 mai, pentru copiii care au frecventat gradinita in aceeasi unitate in anul scolar 2006/2007. Potrivit metodologiei Ministerului Educatiei, inscrierea copiilor in gradinite are loc in perioada 1-15 iunie. Criteriile dupa care se vor face inscrierile copiilor sint apropierea de domiciliu, existenta fratilor sau surorilor in gradinita si cit de aproape e serviciul parintilor de unitate.

Consultati lista gradinitelor particulare, pe www.cotidianul.ro/select