ENEL Romania este interesata sa investeasca in producerea de energie din surse regenerabile si analizeaza toate oportunitatile din acest sector, evaluand inclusiv posibilitatea de a intra pe piata de biocombustibili, a declarat directorul pe tara al
ENEL Romania este interesata sa investeasca in producerea de energie din surse regenerabile si analizeaza toate oportunitatile din acest sector, evaluand inclusiv posibilitatea de a intra pe piata de biocombustibili, a declarat directorul pe tara al companiei, Matteo Codazzi. "Ne uitam atent la toate oportunitatile de producere de energie electrica din surse regenerabile. Ne intereseaza inclusiv biocombustibilii", a spus Codazzi. Potrivit acestuia, ENEL Romania este atrasa de "tot ce inseamna oportunitati pe termen scurt in producerea de energie din surse bio". Directorul de tara al ENEL Romania a adaugat ca, desi compania doreste sa investeasca intr-o centrala eoliana, "exista o problema a timpului lung de obtinere a autorizatiilor". Codazzi a mai aratat ca ENEL tinteste in Romania producerea a cateva sute de MW de electricitate din surse regenerabile.
"Ne dorim o pozitie integrata in Romania, asa cum avem in Italia. Vrem sa gestionam concomitent distributia, vanzarea si generarea de energie electrica", a punctat responsabilul. In ceea ce priveste planurile companiei italiene de a deveni producator de electricitate in Romania, Matteo Codazzi a spus ca ENEL participa la procesul de atragere de investititii pentru reactoarele trei si patru de la Cernavoda, s-a implicat in procesul de constructie a unui grup nou la termocentrala Braila, precum si la termocentrala Doicesti, si doreste sa preia complexurile energetice din Oltenia. "Sectorul generarii din Romania are nevoie de competitie. Astazi, toata productia de electricitate este in mana statului si nu exista competitivitate.
Cu cat se va introduce mai repede concurenta in acest sector, cu atat mai bine pentru toata lumea", a explicat reprezentantul ENEL. Compania italiana va infiinta pana la 1 iulie, in cadrul procesului de separare a distributiei de furnizare, ENEL Energia, societate prin care va face toate vanzarile de electricitate catre casnici si consumatori industriali. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.