Compania EFG Leasing mizeaza pe o valoare a bunurilor finantate in acest an de peste 150 milioane euro, cu 72,4% mai mare fata de 2006, pe fondul lansarii unor produse noi, dar si a majorarii numarului de clienti, a declarat directorul general al companiei, Sorin Manolescu.
"Daca vom mentine ritmul, cred ca vom reusi sa atingem obiectivele propuse pentru 2007, si anume acelea de a ajunge la o cota de piata de 4% din totalul pietei de leasing si 7 - 8% din totalul pietei bancare de leasing, formata din companii afiliate bancilor", a mai spus Manolescu.

Societatea va dezvolta leasingul imobiliar

Pentru acest an, compania are in vedere dezvoltarea cu prioritate a segmentelor de leasing de echipamente, in special cele de constructii si industriale, dar si leasingul imobiliar. Manolescu a precizat ca EFG Leasing a ocupat locul cinci in 2006 intr-un clasament al societatilor care ofera leasing imobiliar.
"Pentru acest segment, am lansat de curand un produs de finantare destinat sectorului corporate, cu o durata de 20 ani, cea mai mare din cate exista in acest moment pe piata", a mai spus Sorin Manolescu. Acesta este de parere ca acest produs va aduce clientilor o adaptare cat mai buna a duratei de finantare cu durata de utilizare a imobilului pe care doresc sa-l finanteze. Pe langa clasicul produs imobiliar de achizitie de imobile existente, compania are si "sale & lease back", precum si leasing de constructie, adica este finantat un proiect imobiliar de la zero, respectiv de la achizitia terenului pana la finalizarea constructiei si chiar dotarea cu echipamente, a adaugat Manolescu.

Citeste si:

Finantari de 48 milioane euro in primele patru luni

In primele patru luni ale anului, compania a finantat bunuri in valoare de 48 milioane euro, pe fondul cresterii numarului de clienti si al diversificarii produselor, a spus directorul general al EFG Leasing.
In primul trimestru al anului, compania a inregistrat o structura echilibrata din punct de vedere al bunurilor finantate, cu o pondere de circa 57% detinuta de vehicule, 30% echipamente si 13% imobiliare, a aratat Manolescu. In opinia lui, rezultatul obtinut este unul foarte bun, avand in vedere faptul ca "in aceasta perioada a anului, activitatea de leasing demareaza mai greu". Numarul de clienti ai companiei a crescut semnificativ, de la 550 la finele lui 2006 la peste 700 in prezent. "Din cei 550 de clienti atrasi, peste 50 sunt firme cu o cifra de afaceri mai mare de 30 milioane euro, iar jumatate au in jur de 3 milioane euro, ceea ce indica o calitate foarte buna a portofoliului", a precizat Manolescu.
EFG Eurobank detine in Romania, in afara de pachetul majoritar de actiuni al Bancpost, companiile EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Property Services, EFG Eurobank Finance, EFG Retail Services IFN si EFG Leasing.