Dupa multe controverse si profetii, prima banca a primit validarea BNR pentru acordarea creditelor in conditii mai relaxate.
Alpha Bank acorda deja produse de creditare adaptate profilului de risc al clientului, reducand avansul minim solicita
Dupa multe controverse si profetii, prima banca a primit validarea BNR pentru acordarea creditelor in conditii mai relaxate.
Alpha Bank acorda deja produse de creditare adaptate profilului de risc al clientului, reducand avansul minim solicitat in cazul creditelor imobiliare/ipotecare Alpha Housing, precum si cresterea gradului maxim de indatorare.
Avansul standard s-a redus de la 25% la 15% pentru creditele Alpha Housing. Parametrii flexibili actuali permit chiar scaderea acestuia sub pragul de 15%. Astfel, in conditiile in care valoarea evaluata a imobilului este mai mare decat valoarea sa de achizitie, avansul necesar acordarii creditului poate ajunge pana la 0%.
In cazul creditelor de investitii imobiliare, avansul minim este de 15%, respectiv 25% pentru teren fara obligatia de a construi, nerezidenti, cetateni romani care lucreaza in strainatate, a 3-a proprietate. Acesta poate fi redus proportional pana la 0%, insa numai dupa verificarea de catre banca a raportului de evaluare a garantiei sau in cazul in care clientul furnizeaza garantii imobiliare suplimentare.
Gradul maxim de indatorare creste de la 35% la 55% sau chiar la 65% pentru venituri de peste 1.500 euro.
Concret, pentru o valoare a imobilului de 100.000 euro, in functie de avansul solicitat si gradul maxim de indatorare, este calculat venitul net necesar. (tabel)
Un alt exemplu este acela ca un solicitant cu salariu de 1.500 euro (5.200 RON) isi putea permite un credit ipotecar in valoare de 62.000 euro pe 25 ani, cu o rata lunara de 396 euro.
In prezent, cu 1.500 euro venit net, luandu-se in considerare 65% maxima indatorare, poate obtine maximum 115.000 euro cu o rata lunara de 735 euro, aproape dublu.
De mentionat faptul ca aceste modificari aplicate nu vor influenta in niciun fel nivelul DAE, ci numai accesul la o valoare mai mare, aproape dubla, a creditului pe baza aceluiasi venit net.
Trebuie tinut seama si de faptul ca banca va scadea din venitul lunar o suma pentru cheltuieli de subzistenta, in functie de numarul membrilor de familie, de 245 RON/membru de familie, apoi va fi calculat gradul maxim de indatorare.
Foarte important este ca solicitantii de credit sa se informeze in detaliu asupra ofertelor tuturor bancilor si, odata ajunsi in fata ofiterului de credit, sa puna cat mai multe intrebari, sa isi lamureasca pentru propriul interes cat mai multe detalii.
Accesand www.FinZoom.ro - Compara. Decide. Aplica, orice persoana interesata de contractarea unui credit, deschiderea unui card de credit sau constituirea unui depozit va gasi informatii financiare complete si corecte care ii vor fi de mare folos. Pentru ca, asa cum noi toti am invatat deja, cine detine informatia are si puterea.
www.FinZoom.ro este portalul financiar care compara, in functie de DAE, toate tipurile de credit: credit imobiliar, credit ipotecar, credit de consum (credit nevoi personale fara ipoteca, credit nevoi personale cu ipoteca, credit pentru bunuri cu folosinta indelungata, credit de studii, credit de vacanta, tratamente medicale, refinantare), credit auto, leasing auto, leasing imobiliar. Site-ul mai are o sectiune destinata cardurilor de credit pentru care calculeaza DAE pentru tranzactiile efectuate la cumparaturi si DAE pentru tranzactiile efectuate la comerciant.
Mai mult, www.FinZoom.ro ofera posibilitatea fiecarui vizitator sa aplice online gratuit (salvam timp si bani) pentru oricare dintre produsele bancilor partenere, in functie de alegerea sa.
Pentru a sprijini complet aplicantul in obtinerea creditului, FinZoom pune la dispozitie serviciul gratuit de consultanta (info@finzoom.ro / Solicit Consultanta Gratuita sau 021/230.54.45). Mai mult decat atat, echipa FinZoom ii ajuta pe aplicanti chiar pana la intocmirea dosarului de credit pentru solicitarile de credit ipotecar/imobiliar si nevoi personale cu ipoteca, tocmai pentru ca sunt actiuni mai dificile care au nevoie de suport din partea specialistilor FinZoom.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.