12 milioane de cetateni sirieni au fost chemati la urnele referendumului pentru a vota daca actualul presedinte, Bashar Assad, va ramane in functie inca sapte ani. Un imens aparat propagandistic a fost pus in miscare, mass-media au popularizat in per
12 milioane de cetateni sirieni au fost chemati la urnele referendumului pentru a vota daca actualul presedinte, Bashar Assad, va ramane in functie inca sapte ani. Un imens aparat propagandistic a fost pus in miscare, mass-media au popularizat in permanenta pe micul ecran si in paginile ziarelor aceeasi figura, pentru ca electoratului i se propunea doar un singur candidat: Bashar Assad.
Parlamentul sirian nu a permis nici unui alt politician sa candideze si sa-l infrunte electoral pe actualul presedinte al Siriei. Observatorii subliniaza participarea masiva la vot si sprijinul popular de care se bucura Bashar al-Assad. Mass-media siriene subliniaza ca procentul de participare la vot l-a intrecut pe cel de la alegerile parlamentare care au avut loc in urma cu o luna. Fiul lui Hafez Assad, fostul presedinte legendar al Siriei, Bashar (42 de ani) a studiat medicina la Universitatea din Damasc si s-a specializat in oftalmologie in strainatate. A stiut sa preia cu o mana de fier fraiele puterii in Siria si si-a dovedit abilitatea de a pastra importanta Siriei in jocurile politice complicate ale actualului Orient Mijlociu. Fermitatea cu care solicita realipirea la Siria a Platoului Golan, ocupat de fortele israeliene in Razboiul de Iom Kipur din 1973, si verticalitatea pe care o pastreaza in fata amenintarilor pe care le crede venind din directia Statelor Unite si Israelului, i-au sporit popularitatea in Siria.
Este pentru a doua oara cand cetatenii Siriei sunt chemati la vot pentru a se manifesta in favoarea lui Bashar Assad, la primul Referendum 97,29% din totalul electoratului a votat pentru actualul presedinte. Votul majoritatii siriene ii asigura acum inca sapte ani de presedintie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.