Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, a informat jurnalistii, in cadrul unei conferinte de presa, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, ca institutiei brasovene i-au fost atribuite, printr-o hotarare de guvern, cele 200 ha de teren necesare construirii aeroportului. Obiectivul, menit a stimula dezvoltarea infrastructurii locale, cresterea economica si a turismului in zona - aici fiind incluse si judetele Covasna si Harghita - constituie implinirea unui vechi deziderat. Atat al cetatenilor, cat si al reprezentantilor autoritatilor judetene. Numai ca, dispute politice - cand a€˛subterane", cand fatise, precum cea a ex-ministrului Radu Berceanu care afirma, chiar la Brasov, ca a€˛nimic nu se poate ridica de la sol fara aprobarea mea, chiar daca va fi construit aeroportul.... " - au impiedicat asigurarea conditiilor necesare inceperii lucrarilor.
a€˛Acum pot spune ca timp de 8 luni de zile am fost carotati de fostii ministrii Blaga si Berceanu, reprezentantii nostri fiind voit plimbati de la unul la celalalt, fara niciun rezultat... Cei ce i-au inlocuit, ministrii David si Orban, au rezolvat numai intr-o luna de zile procedurile necesare, insusi premierul Calin Popescu-Tariceanu intervenind pentru urgentarea includerii proiectului normativ pe ordinea de zi a sedintei Executivului si pentru adoptarea sa", a declarat presedintele Cancescu, in exclusivitate pentru a€˛Curierul National".
Imediat dupa ce vor fi indeplinite procedurile legale necesare, sunt toate conditiile ca lucrarile de constructie sa inceapa in aceasta vara. a€˛Cu siguranta, Brasovul va avea un aeroport in 2009", a sustinut Cancescu.