Saptamana trecuta, piata bursiera a fost influentata de o serie de tranzactii importante. Intreruperea trendului ascendent pe majoritatea pietelor de actiuni a afectat bursa locala si a temperat avansul pe care incepusera sa-l ia societatile de inves

Saptamana trecuta, piata bursiera a fost influentata de o serie de tranzactii importante. Intreruperea trendului ascendent pe majoritatea pietelor de actiuni a afectat bursa locala si a temperat avansul pe care incepusera sa-l ia societatile de investitii. In topul lichiditatii din aceasta saptamana regasim Zentiva Bucuresti, cu tranzactii de 109,9 mil. lei, reprezentand 33,87% din rulajul total la bursei care a urcat Societatile de Investitii Financiare. Schimburile cu actiuni SIF s-au cifrat la 107,6 lei, reprezentand aproximativ 0,33% din valoarea totala a tranzactiilor. S-au remarcat de aceasta data SIF Transilvania, cu o valoare a tranzactiilor de 37,8 milioane lei, reprezentand 11,64% din rulajul total al bursei si cam 1/3 din valoarea totala a schimburilor cu actiuni SIF. BET-FI a marcat maxime istorice in doua sedinte consecutive. Noul maxim istoric stabilit in sedinta de miercuri a fost de 72.948,04 puncte. Nivelul de referinta al BET-FI a fost de 70.885,37 puncte, in scadere cu 0,03%. Valoarea medie zilnica a tranzactiilor incheiate la BVB a crescut la 64,95 milioane lei, comparativ cu media de 44,21 milioane lei, din saptamana anterioara, informeaza Confident Invest.

UAMT, Oltchim si Apcarom s-au plasat in topul cresterilor

UAMT Oradea a avut una din cele mai mari cresteri saptamana trecuta, luand un avans de 23.89%. In 2006 compania a avut un profit de doar 136 mii lei, iar pentru 2007 si-a bugetat un rezultat triplu, de 420 mii. In urma corectiei suferite de UAM vineri, Oltchim a devenit compania cu cea mai mare crestere dupa un avans de 26,6%. Apcarom a crescut cu 17,32% saptamana trecuta. Dupa primul trimestru, Apcarom a obtinut un profit de 272 mii lei, o performanta mai buna decat anul anterior. Apcarom si-a bugetat pentru acest an un profit de aproximativ de 4,4 milioane. Valoarea totala a tranzactiilor din aceasta saptamana s-a cifrat la 324,78 mil lei, in crestere cu 47%, comparativ cu cea a saptamanii precedente, informeaza KTD Invest.

O saptamana pozitiva pentru sectorul bancar

Tranzactiile cu actiuni bancare s-au cifrat la 21,78 mil. lei. Evolutia pe ansamblu a fost una pozitiva. BRD-GSG a inchis saptamana in crestere cu 2,05%, Banca Trasilvania a inregistrat o apreciere de 0,83%, in timp ce actiunile BCC nu au inregistrat variatii de pret. Schimburile cu actiuni TLV au fost mai reduse in aceasta saptamana, totalizand 15,6 milioane lei. Volumele tranzactionate cu titlurile BRD au fost extrem de modeste in ultimele opt sedinte de tranzactionare. Valoarea tranzactionata s-a cifrat la 5,64 milioane lei, reprezentand 1,74% din rulajul total al bursei. Sectorul petrolier s-a bucurat de un interes redus din partea investitorilor, valoarea totala a schimburilor cifrandu-se la 8,58 mil. lei. Cotatia SNP s-a apreciat la nivelul saptamanii cu 0,94%, in timp ce RRC a suferit o corectie de 3,02% datorata in mare masura conjuncturii politice defavorabile acestui plasament. Petrom Bucuresti a facut obiectul unor schimburi in valoare de 5,21 milioane lei, reprezentand 1,63% din rulajul total al bursei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.