Atletism
Bronz pentru Nicoleta Grasu
Discobola Nicoleta Grasu a ocupat locul al treilea la concursul de la Hengelo-Olanda, cu o aruncare de 64,10 metri, dupa Vera Pospilova-Cehia, 64,49 si Franka Dietzsch-Germania, 64,19. La competitia de la Soci rusoaica Tatiana Lisenko a trimis ciocanul la 78,67 metri, nou record mondial, cu 87 cm mai mult decat performanta precedenta realizata tot de ea in 2006. La Grand Prix-ul de la Bucuresti au participat 263 atleti de la 77 de cluburi, cei mai buni fiind recompensati cu premii totale de 2.500 RON. Am retinut rezultatele obtinute de Bianca Perie, 63,88 la ciocan, Ionela Tarlea-Manolache, 52,93 la 400 metri, Adina Anton, 6,60 la lungime, Cristina Vasiloiu, 4: 11, 14 la 1500, Alexandru Mihailescu, 14,14 la 110 m.g.

Polo
Oradenii, campioni dupa 21 de ani
Ultimul turneu final al Superligii desfasurat in noul bazin olimpic din Oradea a stabilit noua castigatoare a titlului. Spre satisfactia numerosilor suporteri, CSM Leonardo Oradea a ramas pe primul loc, cu 56 puncte, dupa 11-8 cu Steaua Stirom, 49 puncte, 9-9 cu Rapid, 37 puncte si 6-5 in partida decisiva cu Dinamo, care a acumulat 52 puncte. Elevii lui Cornel Gordan aduc in orasul de langa Cris al treilea titlu dupa 21 de ani, primele doua fiind obtinute in 1985 si 1986 de formatia antrenata de Ion Alexandrescu, invitat la acest turneu, printre jucatorii de atunci fiind si actualul tehnician. A fost o victorie logica a unei echipe care a dominat intrecerea interna. In afara tricourilor si medaliilor de campioni, federatia a mai acordat trofee pentru principalul marcator-Tiberiu Negrean de la Rapid, pentru cea mai fair-play echipa-Rapid, cel mai bun antrenor-Cornel Gordan. Focurile de artificii, baia de sampanie si plonjonul in apa al jucatorilor oradeni, care au udat zdravan tricourile de campioni, au completat spectacolul, urmat de traditionalul banchet. La turneu a fost prezent si Vlad Hagiu, antrenorul echipei nationale, care a precizat ca la 10 iunie ii asteapta la Bucuresti pe jucatorii din tara la prima convocare inaintea participarii la apropiatele confruntari internationale, avand ca obiectiv calificarea la JO de la Beijing.

Popice
Noi medalii la Mondiale
Echipele Romaniei s-au calificat in finalele Mondialelor de la Kosice, unde fetele vor intalni Slovenia, iar baietii Ungaria, avand asigurate medaliile de argint, iar in caz de victorii, cele de aur. In semifinale sportivele pregatite de Seres Sandor au intrecut Slovacia cu 3604-3460, iat sportivii antrenati de Ilie Hosu au dispus de una dintre favorite, Germania, cu 3875-3764. Petrut Mihalcioiu a egalat recordul lumii cu 694 popice doborate.

Citeste si:

Volei
Debut nefavorabil in liga continentala
Nationala masculina a sustinut la Ploiesti primele doua meciuri din grupa C a Ligii Europene in compania Turciei. Voleibalistii noului tehnician Gheorghe Cretu au pierdut ambele jocuri, 0-3 si 2-3. Ceva mai bine au evoluat in a doua partida, conducand cu 1-0 si 2-1 la seturi, dar n-au rezistat fortei de atac a adversarilor, care sunt principalii favoriti ai grupei. In urmatoarele intalniri echipa noastra va evolua pe terenul formatiei Slovaciei.

Tenis
Trio romanesc la Roland Garros
Ieri a debutat la Paris al doilea turneu de Grand Slam al anului, premiile de 15,2 milioane de euro urmand sa fie impartite aproape in mod egal de la primul tur pana la marile finale, castigatorii primind cecuri de cate un milion. Recordul de patru succese consecutive al suedezului Bjorn Borg nu va putea fi batut la actuala editie, spaniolul Raphael Nadal avand doar doua victorii. Principalii favoriti sunt Nadal si berlgianca Justine Henin, lidera mondiala la zi. Romania va fi reprezentata de trei tenismani-Victor Hanescu si Edina Gallovits, acceptati direct pe tabloul principal de 64 si Raluca Olaru, care a trecut de sita calificarilor. Din pacate, Victor si Raluca vor intalni adversari dificili inca de la primele meciuri programate marti-argentinianul Guillermo Canas, favorit 19, care i-a administrat lui Federer doua infrangeri in 2007 si ucraineanca Iulia Vakulenko, a 33-a in ierarhia WTA. Edina va juca impotriva unei alte sportive din Rusia, Vasilisa Bardina.