Artistii si-au ridicat „cortul" in pietele si pe strazile orasului, asa cum ii sta bine unui burg medieval. La tot pasul dai de un happening artistic. Dupa ce nemtii de la Aktion Theater Pan. Optikum au deschis cu muzica si acrobatii calea spectacolelor de strada, simbata a venit rindul companiei Carabosse din Franta sa faca spectacol, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. „Installations de Feu" i-a purtat pe spectatori pe un drum marcat de instalatii sofisticate de focuri prin cele mai importante locuri ale Sibiului medieval: Parcul Cetatii-Strada Cetumvirilor-Piata Huet-Podul Minciunilor. Continuind linia baladelor teatrale, proiectul a redesenat vechile limite medievale ale burgului, punind in valoare arhitectura si istoria orasului. Traseul de foc a fost dublat de un traseu muzical, fiecare spatiu fiind acompaniat de muzica medievala si religioasa.

Compania Oposito din Franta a continuat duminica explorarea teatrala a orasului in stilul spectacolelor ambulante. Actorii au adus in inima Transilvaniei un gen de spectacol celebru in tarile meridionale. Spectacolul „Toro" vorbeste despre mitul ce inconjoara universul luptelor cu tauri, lupte ce aduc la lumina vechile religii pagine, imbinind sacrul cu profanul, crima cu bufoneria, viata cu moartea, totul fiind invaluit in atractie dementa si erotism.

Compania Generic Vapeur din Franta isi va monta asta-seara „cortul" in Piata Mare si va prezenta spectacolul „Bivouac". Membrii trupei vor spune, intr-un balet straniu, povestea suprarealista a unor oameni albastri ce invadeaza orasul si-i transforma complet strazile, fintinile, parcurile si statuile.

„Un tramvai numit Popescu" si-a mutat sediul de la Bucuresti la Sibiu. Poemele lui Cristian Popescu, adunate in spectacol de re-gizorul Gavril Pinte, ii poarta acum pe „calatori" pe linia Sibiu-Rasinari, intr-un tramvai ce este el insusi o legenda vie, tramvai la ale carui linii au lucrat la mijlocul secolului XX toti locuitorii tirgului Rasinari. Cu „tramvaiul numit Popescu" vor putea calatori toti cei ce vor vizita in aceasta vara Sibiul, in drumul lor spre satul lui Cioran si Goga primind si un bonus de poezie.

Caritate pe doua roti

Luxemburg-Split-Podgorita-Belgrad-Sibiu-Budapesta si retur. Acesta este traseul pe care il vor urma, anul acesta, participantii la cea de-a cincea editie a turului moto caritabil Eurobiker Luxemburg. Aceasta este o actiune care impleteste pasiunea pentru motociclism a membrilor asociatiei cu actiunile cu caracter umanitar, banii strinsi in cadrul turului urmind sa fie donati centrului de plasament Gulliver din Sibiu. (C.G.)