Fostul fotbalist Gheorghe Craioveanu va fi consilier local in orasul spaniol Getafe, in urma voturilor primite la alegerile locale care s-au desfasurat duminica in Spania.
Craioveanu, care locuieste in Spania de 11 ani, dar nu a renuntat l
Fostul fotbalist Gheorghe Craioveanu va fi consilier local in orasul spaniol Getafe, in urma voturilor primite la alegerile locale care s-au desfasurat duminica in Spania.
Craioveanu, care locuieste in Spania de 11 ani, dar nu a renuntat la cetatenia romana, a candidat ca independent pe a doua pozitie a listelor Partidului Popular. Fostul international a declarat ca a acceptat propunerea de a candida de dragul programelor legate de sport pe care le-ar putea realiza, dar si ca un fel de obligatie morala fata de cei 6.000 de romani care locuiesc in Getafe si care asteapta ajutorul lui.
PLANURI. "O sa fac mai multe scoli sportive. 90% dintre copii isi doresc fotbal, dar eu vreau si sala de handbal. Imi place, ca doar romanii au fost de patru ori campioni mondiali la handbal. Imi place baschetul, imi place tenisul. Vreau sa fac terenuri pentru tenis. Sport, sport, sport. Pe mine sa nu ma intrebe nimeni de politica", a spus Craioveanu.
Proaspatul consilier roman al administratiei din Getafe, un oras cu 180.000 de locuitori, are 39 de ani, din care 11 si i-a petrecut jucand in Spania: trei ani la Real Sociedad, patru ani la Real Vila si alti patru la Getafe. De cand a renuntat la fotbal, Craioveanu lucreaza ca jurnalist sportiv pentru mai multe posturi de radio si televiziune. "Gica", asa cum ii spun spaniolii, s-a implicat mai putin in campania politica a partidului pe listele caruia a candidat, insa a concluzionat ca "politica e mult mai dura decat fotbalul".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.