Vicepresedintele social democrat Victor Ponta crede ca guvernul Tariceanu va pica din cauza problemelor de la capitolul justitie.

Victor Ponta considera ca guvernul Tariceanu are zilele numarate, dar asta nu din cauza unei motiuni de cenzura. Eu cred ca nu va fi o motiune de cenzura. Din toate informatiile pe care le avem si le am, in trei saptamini va fi activata clauza de salvgardare pe justitie", a declarat Ponta la Antena 3. In acest conditii, Ponta a lasat sa se inteleaga ca Executivul condus de Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa-si dea demisia. Liderul PSD a mai sustinut ca Romania nu are credibilitate in ce priveste angajamentele asumate in lupta anticoruptie si, din pacate, tara noastra urca in topul statelor condamnate la CEDO.

Totusi, in PSD opiniile par sa fie impartite. Vicepresedintele PSD Vasile Dincu a declarat simbata, pentru NewsIn, ca PSD nu a luat inca o decizie daca sa sustina sau nu o eventuala motiune de cenzura a PD. Mai mult, Dincu a spus ca si partidul din care face parte este nemultumit de activitatea si de o anumita aroganta a Guvernului". In aceste conditii, potrivit lui Dincu, atitudinea PSD in raport cu Guvernul va fi exprimata si in functie de "analiza si de climatul politic general".