Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, agentul Dumitru-Lucian C., in varsta de 25 de ani, a ajuns la sfarsitul saptamanii trecute, in jurul orelor 22:00 la punctul de trecere a frontierei Cenad (Timis), cu intentia de a iesi din t
Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, agentul Dumitru-Lucian C., in varsta de 25 de ani, a ajuns la sfarsitul saptamanii trecute, in jurul orelor 22:00 la punctul de trecere a frontierei Cenad (Timis), cu intentia de a iesi din tara. Politistul conducea o masina de lux, proprietate personala si era imbracat in uniforma. El le-a declarat colegilor sai ca este in afara programului si intentioneaza sa se deplaseze - prin Ungaria - catre Nadlac, pentru a ajunge la prietena sa, aflata in Arad. Oamenii legii au trecut insa la verificarea masinii si au descoperit un cetatean de origine araba ascuns in portbagajul masinii. Acesta urma sa fie trecut fraudulos granita, in Ungaria.
Doua arestari
Persoana ascunsa este irakianul Amad M., in varsta de 31 de ani, asupra acestuia fiind decoperit pasaportul personal, pe baza caruia intrase legal in tara, la sfarsitul anului trecut. Politistul prins in flagrant le-a declarat anchetatorilor ca l-a preluat pe cetateanul irakian din localitatea Lovrin (Timis) si urma sa il transporte ilegal pana in Ungaria. Soferul trebuia sa primeasca la destinatie suma 1.300 de euro. Se pare ca toata activitatea infractionala a retelei era vegheata din umbra de Florin M., in varsta de 31 de ani, acesta fiind retinut la intrarea in Timisoara, concomitent cu prinderea agentului si a cetateanului de origine araba. Capul retelei, Florian M., si agentul Politiei de Frontiera sunt cercetati pentru pentru constituirea unui grup infractional organizat si trafic de migranti. Totodata, cei doi au fost arestati preventiv. De asemenea, cetateanul iakian este cercetat pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei. Anchetatorii continua cercetarile pentru a depista toate persoanele implicate si pentru a stabili intreaga activitate infractionala a retelei. Potrivit autoritatilor, agentul Dumitru Lucian C. lucra in cadrul Politiei de Frontiera din anul 2002, pana in prezent desfasurandu-si activitatea in cadrul Sectorului PF Sannicolau Mare, judetul Timis.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.