Ploile torentiale care au cazut duminica seara in cateva zone din tara au facut pagube de zeci de milioane de RON. Cele mai afectate judete au fost Arad si Covasna, dar si municipiul Bucuresti.
In Covasna, ploile au fost insotite de


Ploile torentiale care au cazut duminica seara in cateva zone din tara au facut pagube de zeci de milioane de RON. Cele mai afectate judete au fost Arad si Covasna, dar si municipiul Bucuresti.
In Covasna, ploile au fost insotite de caderi de grindina, gheata fiind in unele locuri de marimea unui ou de porumbel. Au fost distruse sute de hectare de culturi agricole, cateva drumuri judetene au fost acoperite cu namol, si cateva podete au fost infundate. La Arad, ploaia torentiala de duminica seara a paralizat traficul rutier pe mai multe artere importante din municipiul resedinta de judet. De asemenea, in judet mai multe gospodarii au fost inundate, iar vantul puternic a lasat in bezna 30 de localitati de pe Valea Muresului. Nici Bucurestiul n-a fost ocolit de grindina si, ca aproape de fiecare data cand ploua mai sanatos, traficul in cateva cartiere a fost intrerupt. Cele mai afectate au fost zonele Piata Sudului, Tineretului, Timpuri Noi si Gara de Nord (Strada Polizu).
grindinA. In urmatoarele zile, vremea va fi instabila in aproape toata tara. Astazi vor fi ploi pe arii extinse in majoritatea regiunilor, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate la deal si la munte, unde este posibil sa depaseasca 25 l/mp. De maine, vor fi ploi indeosebi in sudul, vestul, nordul, dar si centrul tarii, la deal si la munte, afirma Mihai Hustiu, meteorolog in cadrul ANM. Nu vor lipsi nici caderile de grindina. Vantul va avea unele intensificari ce pot lua aspect de vijelie. Treptat, temperaturile se vor apropia de valorile normale pentru aceasta data, astfel maximele vor fi cuprinse intre 28 si 30 grade C. Joi, aria ploilor se va restrange la nordul si centrul tarii, dar si la munte. In Capitala, maine, cerul va fi mai mult noros, seara si noaptea vor fi averse si descarcari electrice. Joi, cerul va deveni variabil, iar mercurul termometrelor nu va depasi 28 de grade. In week-end aria precipitatiilor se restrange, ploile fiind prezente numai la deal si la munte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.