A doua generatie a celui mai mic model Skoda a crescut in dimensiuni si preia liniile de design de la Roomster. Noua Skoda Fabia se prezinta cu dimensiuni exterioare marite, trend de altfel inregistrat in intreaga industrie auto, si


A doua generatie a celui mai mic model Skoda a crescut in dimensiuni si preia liniile de design de la Roomster. Noua Skoda Fabia se prezinta cu dimensiuni exterioare marite, trend de altfel inregistrat in intreaga industrie auto, si un ampatament de 2,46 metri. Lungimea masinii s-a majorat cu peste 3 centimetri, pina la 3,99 metri, iar inaltimea a crescut cu 4,6 centimetri, la 1,5 metri. Astfel, spatiul destinat pasagerilor este sesizabil mai mare decit in cazul primei generatii, atit pentru locurile din fata, cit si pentru pasagerii care calatoresc in spate. Portbagajul ofera un volum util standard de 300 de litri, iar prin rabatarea banchetei din spate rezulta un volum de 1.163 de litri. Prin dimensiunile sale exterioare, noua Fabia hatchback se situeaza la limita superioara a clasei mici si intra in concurenta cu modelele din clasa compacta.

Oferta motorizarilor pentru noul model cuprinde sapte versiuni, dintre care patru sint alimentate cu benzina si trei sint de tip Turbodiesel. Propulsorul 1,2 HTP, cel mai mic motor disponibil pe noua Fabia, genereaza 60 de cai-putere. Motorul de 1,4 litri dezvolta 86 de cai, in timp ce cel de 1,6 litri dispune de 105 cai-putere. Cel mai mic diesel, de 1,4 litri, dezvolta 70 de cai-putere. Cel mai perfor-mant motor pe motorina de pe noua Fabia are 1,9 litri la 105cai-putere. Preturile incep de la 8.024 de euro fara TVA si ajung pina la 13.374 de euro, excluzind taxele, in functie de varianta de echipare: Classic, Ambiente, Sport sau Elegance.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.