Presa italiana anunta ca deseurile din Cizma vor fi reciclate in Romania.

Oficiali guvernamentali italieni vor discuta marti, la Bucuresti, cu autoritatile romane despre posibilitatea transportarii in Romania a citorva mii de tone de deseuri menajere care genereaza de citeva saptamini o grava criza ecologica in sudul Italiei, relateaza cotidianul „Il Giornale", in pagina electronica. Negocierile vizeaza transportul pe cale maritima al gunoaielor, care vor fi depozitate si reciclate in schimbul unui pret de 110 euro pe tona, potrivit cotidianului citat.

Intilnirea a fost confirmata de seful de cabinet al ministerului mediului italian, Giancarlo Viglione, care ar fi si contactat autoritatile de la Bucuresti. Ministrul roman al Mediului, Attila Korodi, neaga insa ca ar fi avut astfel de discutii cu partea italiana. „Nu stiu nimic de nici o intilnire", a declarat Korodi pentru Cotidianul.

Sudul Italiei este sufocat de gunoaie de citeva saptamini, din cauza crizei spatiilor pentru depozitarea si reciclarea deseurilor menajere. Gropile de gunoi din zona sint deja suprasaturate, iar angajatii serviciilor de salubritate refuza sa mai colecteze deseurile menajere, ceea ce i-a obligat pe localnici sa arunce gunoiul pe strazi si sa organizeze actiuni de protest. Atit administratia deficitara, cit si aranjamentele politice dubioase si amestecul Mafiei napolitane (Camorra) sint considerate responsabile pentru situatia creata. Camorra este banuita de ecologisti ca ar fi infiintat gropi de gunoi ilegale, unde sint arse deseuri toxice.