Intrebarea zilei: Care credeti ca va fi rezultatul negocierii de astazi dintre presedinte si partidele parlamentare?

Astept raspunsurile dvs. la e-mail turcescu@cotidianul.ro sau direct pe web, la www.cotidianul.ro/turcescu

Va multumesc.

Robert Turcescu, director editorial Cotidianul

Intrebarea de ieri: Cum comentati solicitarea senatorului E. Kovacs , care cere demisia lui M. Bela pentru esecul la referendum? Nelupavel (WEB)

Eu vad ca extrem de normal si firesc ce li se intimpla. Era momentul sa o pateasca si ei. Este timpul sa-i vedem cit sint de puternici si de... nezdruncinat. Vom asista la o lupta interesanta. La urma urmei (desi nu o recunosc) si ei sint...romani.

IG (WEB)

Cindva, la scurta vreme dupa infiintarea UDMR, cineva facea observatia ca nu e in regula infiintarea unui partid politic pe criterii etnice. De atunci, maghiarii au votat cum le dicta Partidul Unic, UDMR.

Mai nou, iata ca si maghiarimea nu mai este interesata de Votul Unic, ci a inceput sa voteze, fiecare, ce crede de cuviinta. In acest context, UDMR se afla in situatia de a nu se mai putea... vinde diversilor aliati de conjunctura, intrucit aliatii nu mai pot avea incredere in traditionalul 6-7% aduse de UDMR pina acum. Ce poate urma? Reformarea partidului, astfel incit sa inceapa sa ofere si altceva votantilor sai decit texte etnopopuliste. Practic, urmeaza incetarea existentei UDMR ca partid etnic. Privind lucrurile in felul asta, conflictul dintre cei doi politicieni maghiari devine total neimportant; asteptam sa vedem disputele lor ramase fara miza.