Internationalele Frantei, care au inceput ieri, reprezinta singurul turneu de Grand Slam care lipseste din palmaresul elvetianului.Roger Federer lupta pentru a-si imbogatii palmaresul,
Rafael Nadal are de aparat onoarea Supranumit si regele zgurii, Nadal pare sa fi descoperit „codul secret" al turneului parizian. „Pentru a avea sanse la trofeu, este important sa fii increzator si sa fi cistigat mai multe meciuri pe zgura. Eu detin aceste atuuri, pentru ca am realizat cel mai bun sezon al meu pe aceasta suprafata", anunta spaniolul, care adunase 81 de victorii consecutive pe zgura. De partea cealalta, liderul clasamentului ATP, Roger Federer, are nevoie sa cistige Open-ul Frantei, Roland Garros, pentru a-si trece in palmares toate turneele de Grand Slam. Cu doar o saptamina inaintea startului turneului parizian, elvetianul a obtinut un succes de moral, invingindu-l pe Nadal, pe zgura de la Hamburg.

Lidera ierarhiei WTA, elvetianca Justine Henin-Hardenne, care va implini 25 de ani pe 1 iunie, a anuntat ca vrea sa obtina un al patrulea succes in cinci ani pe zgura de la Roland Garros, amintindu-si ca, in urma cu zece ani, in 1997, ea cistiga concursul de la Paris la junioare. ,,Aveam 15 ani. Pentru mine era un vis sa cistig la Roland Garros. Si faptul ca am cistigat de trei ori si la senioare (n.r. – in 2002, 2005, 2006) a fost un lucru incredibil. Toata lumea stie cit sint de atasata de acest turneu (n.r. – cind era copil, aflata in tribunele pariziene, ea ii promitea mamei sale, acum decedata, ca intr-o zi va cistiga Grand Slamul de la Roland Garros)".

Chiar daca Romania a aliniat in calificarile turneului parizian nu mai putin de 11 jucatori – Andrei Pavel, Adrian Voinea, Razvan Sabau, Victor Crivoi, Adrian Ungur, Dacian Craciun, Victor Ionita (la masculin), Madalina Gojnea, Anda Perianu, Monica Niculescu si Raluca Olaru (la feminin) –, doar ultima dintre acestia a reusit sa acceada pe tabloul principal. Ea li se va alatura Edinei Gallovits si lui Victor Hanescu, acceptati direct. Cea mai facila misiune in primul tur la Roland Garros pare a avea Gallovits, care o va infrunta pe rusoaica Vasilisa Bardina, in timp ce Olaru va juca impotriva ucrainencei Juilia Vakulenko, cap de serie numarul 30. Sortii nu i-au fost favorabili lui Hanescu, romanul urmind sa-l intilneasca, in runda inaugurala, pe argentinianul Guillermo Canas, cel care l-a invins de doua ori in acest an pe elvetianul Roger Federer.

Nadal si Federer, in razboiul suprafetelor pe www.cotidianul.ro/select