Astazi, a doua zi dupa marea sarbatoare a Pogorarii Duhului Sfant (Rusaliile), Biserica Ortodoxa praznuieste Sfanta Treime. Credinta in Sf. Treime, Tatal, Fiul si Duhul Sfant este esenta credintei noastre ortodoxe, pe care o marturisim in toate zilel
Astazi, a doua zi dupa marea sarbatoare a Pogorarii Duhului Sfant (Rusaliile), Biserica Ortodoxa praznuieste Sfanta Treime. Credinta in Sf. Treime, Tatal, Fiul si Duhul Sfant este esenta credintei noastre ortodoxe, pe care o marturisim in toate zilele si in toate rugaciunile noastre, incepand de la cuvintele pe care le rostim cand ne facem semnul Crucii - "in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh"- si in Crezul, rugaciunea sau, mai bine zis, Declaratia noastra de credinta. Iisus Hristos insusi le-a vorbit ucenicilor de multe ori despre Dumnezeu Tatal si despre Duhul Sfant, care de la Tatal purcede, si a poruncit Apostolilor sa propovaduiasca credinta in Sfanta Treime si sa boteze popoarele "in numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant". (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.