Discutiile vizeaza modificarea legii electorale pentru introducerea votului uninominal; activarea mecanismelor parlamentare pentru revizuirea Constitutiei; degajarea unei majoritati politice transparente si responsabile, pe baza careia sa poata fi fo
Discutiile vizeaza modificarea legii electorale pentru introducerea votului uninominal; activarea mecanismelor parlamentare pentru revizuirea Constitutiei; degajarea unei majoritati politice transparente si responsabile, pe baza careia sa poata fi format un executiv stabil, care sa asigure guvernarea tarii pana la incheierea actualului ciclu electoral; stabilirea prioritatilor guvernamentale si legislative pentru perioada imediat urmatoare; convenirea unei date clare pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European; Legea lustratiei; finalizarea si implementarea pachetului de legi privind siguranta nationala.
Toate formatiunile politice si-au anuntat participarea la dialog, mai putin PRM. Din delegatia PSD nu va face parte Ion Iliescu, el asteptand scuze de la Traian Basescu. Intrevederea cu fiecare formatiune politica dureaza 45 minute, discutiile incepand la ora 10 cu PSD, urmat de PNL, PD, Grupul minoritatilor, UDMR si PC. Discutiile cele mai fierbinti le va produce tema alcatuirii unei majoritati parlamentare, democratii fiind, in ultimul timp, sustinatorii introducerii unei noi motiuni de cenzura, demers sprijinit de o parte a PSD. La nivel declarativ, PC a declarat ca ar vota o eventuala motiune de cenzura. Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri ca va fi in fruntea delegatiei liberale care merge la discutii la Cotrceni, aceasta in contextul in care la ultimele consultari organizate de presedinte a refuzat sa participe. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.