In luna aprilie, in Statele Unite ale Americii, vanzările consolei Wii au atins nivelul de 360,000 de unități, mai mult de două ori decat cele ale consolei Xbox 360 (174.000 unități vandute) și mai mult de patru ori decat cele ale consolei Playstation 3 (82.000 unități vandute), reiese din datele publicate de societatea specializată in studiu pieței NPD.
De la lansarea sa pe piața americană in noiembrie 2006, peste 2,5 milioane de console Wii, care permite jucătorului să controleze acțiunea prin intermediul unei telecomenzi ce trimite semnale conform cu gesturile făcute, au fost vandute.
Această primire entuziastă a consolei Wii validează alegerea grupului Nintendo, ce a preferat să abandoneze piața jucătorilor inveterați pentru a se consacra unui public familial.
"Nintendo a lăsat grupurile Sony și Microsoft să se bată pentru jucătorii inveterați, concentrandu-se pe consumatorii care au renunțat la console fiind descurajați de prezența a multe butoane pe mecanismul de control", a declarat un profesor al Universității din Ohio, Mia Consalvo, specializată pe jocuri video.
Un analist al Enderle Group din Silicon Valley, Rob Enderle, a precizat in egală măsură că Nintendo a respectat "regula istorică a jocurilor video", care afirmă că o consolă se vinde mult mai bine dacă prețul va in in jurul sumei de 200 de dolari, fiind insă mult mai greu de vandut in cazul in care prețul crește.
Consola Wii este vandută in SUA pentru 249 de dolari, in timp ce prețul consolei Playstation variază intre 499 și 599 de dolari iar modelul Xbox 360 se vinde pentru sume intre 299 și 399 dolari.